Risikoen for, at mennesker får en infektion med den fødevarebårne bakterie campylobacter gennem økologisk kyllingekød er mere end tre gange større, end den er for kyllinger, der er opdrættet konventionelt. Det skriver Politiken.

Målinger foretaget af DTU Fødevareinstituttet viser, at 28,2 procent af de konventionelt opdrættede kyllinger var smittet med bakterien i 2013, mens tallet for de økologiske slagtekyllinger var 90,3 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tallene vækker bekymring hos Økologisk Landsforening.

- Økologiske kyllinger er mere udsatte for at få campylobacter i og med, at de er økologiske og dermed har adgang til det fri. Vi vil gerne reducere risikoen for, at dyrene får campylobacter, men vi savner viden om, hvordan og hvornår de får campylobacter. Før vi ved det, kan vi ikke vide, om vi kan reducere forekomsten i de levende dyr, siger Sybille Kyed, der er fagpolitisk chefkonsulent hos Økologisk Landsforening.