I juni vedtog Folketinget vildsvinehegnsloven, og nu har Miljøstyrelsen givet Naturstyrelsen lov til at opføre det omstridte 70 kilometer lange hegn ved den dansk-tyske grænse.

Hegnet skal understøtte regeringens mål om at udrydde vildtlevende vildsvin i Danmark samt forhindre, at afrikansk svinepest spreder sig til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis afrikansk svinepest når til Danmark, må vi regne med, at en eksport på 11 milliarder kroner årligt lukker øjeblikkeligt. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at forhindre det ? blandt andet ved at gå efter vildsvin i Danmark, så vi minimerer risikoen for, at de får afrikansk svinepest. Vildsvinehegnet er med til at forhindre, at der løbende kommer nye vildsvin til Danmark fra Tyskland, lød det fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse 4. juni.

Henover sommeren har et udkast til afgørelse om hegnet været i høring, og det har resulteret i 29 høringssvar, som dog kun har givet anledning til små justeringer i afgørelsen.

Hegnet bliver mellem 1,2 og 1,5 meter højt, og det skal efter planen graves en halv meter ned i jorden. Anlæggelsen af hegnet er planlagt til begyndelsen af 2019, og arbejdet forventes færdiggjort med udgangen af samme år.