Først blev et revisionsselskab opkøbt, siden blev der udvidet med ansættelsen af en planterådgiver, og nu følger en opgradering med endnu en planterådgiver. LMO har for alvor gjort sit indtog i Nordjylland, og den ekspansion stopper ikke her, fortæller direktør Jan Winther, som Maskinbladet har talt med omkring ekspansionen i Nordjylland.

- Vi går ikke ind i Nordjylland for udelukkende at have det som regnskabskontor. Vi har som strategi, at vi kommer til at se det som et kontor, der kan levere andre ting, som landmænd har brug for. Vi er startet op med at ansætte planteavlskonsulenter, og vi mener, at der er behov for at levere en full-line-ydelse, siger Jan Winther.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge direktøren har LMO gjort sig nøje overvejelser, før udvidelsen mod nord blev en realitet, og han håber, at LMO nu og på sigt kan hjælpe kunderne i endnu højere grad.

- Vi har fået indikationer på, at der var plads til en rådgivning af vores kaliber, og kunderne efterspørger det, vi kan levere. Så der er et grundlag for at gøre noget, siger han.

LMO i opgør

Historisk set har der vel været en tradition for at holde sin rådgivningsvirksomhed inden for en bestemt geografi ? er dette et opgør med de traditioner?

-Det er der ingen tvivl om. Ser man tilbage i tiden, så var man et bestemt område eller geografi. Det er et opgør med den tendens, der nu har stået på i en årrække. Vi er der, hvor der er kunder, som efterspørger det, som vi kan levere som forretning. Det vil man også se fremad, siger Jan Winther.

Er det så også en måde at polstre sig på?

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Det kan du have ret i, men denne ekspansion er ikke for at polstre LMO, men vi kigger på, hvad vi kan hjælpe kunder med, og om der er behov for vores ydelser. Det har den konsekvens, at det også hjælper LMO og de gode medarbejdere, vi har. Det gør ikke noget, at det er til fordel for flere parter ? både vores kunder og for os, siger direktøren.

Ingen tidshorisont

LMO købte revisionsselskabet NordLand Revision i marts i år og udvidede med planterådgivning i august og yderligere en planterådgiver 1. oktober. Men ifølge Jan Winther er der ingen tidshorisont på, hvornår LMO skal være full-line nordenfjords.

-Jeg har ikke sat tid på det. Det afgørende er hastigheden, hvornår kunderne efterspørger ydelserne. Vi skal være der, når kunderne har behov for det, og vi skal komme med medarbejdere i den takt, som kunderne efterspørger det. Det væsentlige er ikke, at der er sat tid på det, men der er sat proces på.Kundernes efterspørgsel og vores medarbejdere skal passe sammen, og der skal være en positiv udvikling, siger LMO-direktøren, og han er meget klar i mælet på, om ekspansionen kommer.

- Det er ikke et spørgsmål, om den kommer, men hvornår den kommer. Vi kan se, at vi bliver brugt, og der er et marked. Og derfor udvider vi også på det område. Så vi kommer igen og tager det i små step. Det, tror jeg, er den rigtige måde at gøre det på. Vi ansætter ikke folk, uden at der er en efterspørgsel. Den strategi, vi har, er at lade kunderne styre hastigheden på udviklingen. Jeg og LMO er meget fokuseret på kunderne. Det er væsentlig for os. Det med at foretage vilde investeringer er ikke det, vi gør. Man kommer for let i problemer, hvis man foretager sig noget, som er vildt. Vi tør godt at tage en chance, men vi tænker os om først, siger Jan Winther

Men det er vel en stor satsning?

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi tør godt tage en chance, og det gør du hver gang, du foretager dig noget som at opkøbe en virksomhed. Men det betyder ikke, at vi tager et sats bare for at gøre det. Men selvfølgelig tager man altid en chance, når man foretager et opkøb, siger Jan Winther.