- Nu må det stoppe med alle de åndsvage regler.

Landmand Niels Jensen fra Sjælland Odde er sur over det, han kalder dansk overimplementering af EU-regler. Denne gang handler det om forbuddet der i år blev indført mod jordbehandling af skråninger med en hældning på mere end 12 grader i perioden fra høst til den 1. april det følgende år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den lov overvejer Niels Jensen at bryde på en mark på ni ha, hvor der er en stribe på næsten tre ha på tværs hen over marken. En stribe hvor det altså skråner så meget, at der ikke må jordbehandles:

- Der er lidt oven for og neden for, som jeg kan pløje, og så er der så en stribe midt på, som jeg ikke må pløje. Så den er jo fuldstændig smadret, siger Niels Jensen til Maskinbladet.dk.

- Det er ikke en mark, man kan dyrke græs eller majs på, fordi den er skrå, det er der ingen tvivl om, så det er ikke så sjovt at skulle køre rundt med nogle kæmpe vogne der.

Forhindre erosion

Han har ikke undersøgt, hvilken straf han eventuelt kan tildeles, hvis han vælger at bryde loven.

Om formålet med loven har fødevareministeren tidligere forklaret, at den skal sikre, at boniteten ikke forringes på de danske landbrugsarealer, hvor der kan være risiko for erosion som følge af vandafstrømning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det giver Niels Jensen ikke meget for:

- Jeg forstår det rent faktisk ikke. Den mark har været dyrket altid ligesom alle mulige andre marker, og der er jo ikke nogen erosion, som har nogen betydning. Det er fuldstændig malplaceret.

Han kalder det overimplementering:

- Det er endnu et eksempel på overimplementering af EU-regler, hvor man i Tyskland administrerer det helt anderledes, end det bliver gjort i Danmark, og det er jeg godt og grundigt træt af.