Der er lagt op til mere end varm luft, når klimaminister Lykke Fris og medlem af Det Energipolitiske Udvalg Ellen Trane Nørby kommer til LandboSyd den 31. januar for at tale om biogassen som fremtidig energiform.

- Der skal ske noget drastisk med afregningsprisen, hvis regeringens mål om at gøre biogas til et reelt energialternativ skal blive til virkelighed, mener initiativtager til debatmødet - LandboSyd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Afregningsprisen for biogas har indtil nu været cirka 77 øre per kWh. Det er for lidt til at give rentabilitet i investering i nyt anlæg. Derfor bliver der heller ikke bygget nye anlæg baseret på husdyrgødning, som det er nødvendigt i forhold til regeringens plan for biogas. Regeringen vil gerne have, at halvdelen af al husdyrgødning bliver lavet om til biogas inden 2020, siger Anders Andersen, der er rådgivnings- og udviklingschef hos LandboSyd.

For at sætte skub i udviklingen inden for biogasproduktion har LandboSyd sammen med Bioenergi Syd inviteret Lykke Friis og Ellen Trane Nørby til at deltage i mødet om biogas.

Mødet begynder den 31. januar klokken 16.00 og slutter 19.30.