Da der tirsdag morgen var indkaldt til såkaldt sættemøde for forhandlingerne om Naturpakken, var det alene med deltagelse fra de fire partier, der sagde ja til Landbrugspakken - Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative.

Det fortæller Venstres naturordfører Anni Matthiesen til Maskinbladet

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Et sættemøde indebærer, at ministeren tegner rammen for forløbet af forhandlingsprocessen og dermed hvilken ramme, der skal forhandles inden for. Derefter var der en runde, hvor de enkelte partier forklarede, hvilke forventninger og ønsker, de har til forhandlingerne. Vi tager reelt fat på forhandlingerne torsdag. I forbindelse med vedtagelsen af Fødevarepakken aftalte vi, at de samme partier, som tog ansvar for Fødevarepakken, er de samme, der tager ansvar for Naturpakken. Men de øvrige partier bliver sandsynligvis tilbudt at stemme for, når pakken er pakket, forklarer Anni Matthiesen.

Tand for tunge

Det er en uskreven lov, at man ikke under forhandlingerne omtaler, hvad andre partier har af ønsker, kun ens egne ønsker:

- Vi fik ikke udleveret nogen papirer på dagens møde, men jeg pegede på, at der er områder, hvor der er miljølovgivning, som spænder ben for at være gode naturplejere. Det gælder blandt andet §3-områder, hvor en landmand risikerer at blive straffet, hvis han plejer naturområder for godt. I øvrigt er der også problemer med retssikkerheden for §3-områder. Desuden ønsker vi i Venstre bedre muligheder for erstatningsnatur. Og så må vi ikke glemme byerne, hvor vi blandt andet peger på muligheden for bynær skov og flere grønne tiltag, siger Anni Matthiesen til Maskinbladet.