Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fleksibelt løftesystem giver muligheder

Af Morten Damsgaard - 19. nov. 2017 KL. 11:57

  • ww271498_1
  • ww271498_2

Med Stertils flytbare løftesystem lukkes der pludselig op for en lang række muligheder på landets værksteder.

At man kan løfte en traktor, en finsnitter, eller en selvkørende skårlægger op på en lift er ikke nogen nyhed, og systemerne er meget udbredt i blandt andet Tyskland.

Men at løftesystermerne pludselig er fleksible er i den grad en interessant udviklingen inden for systemerne og giver en lang række fordele hos de danske maskinforretninger:

- Vi har fået en stor interesse for nyheden her på Agritechnica 2017 fra stort set hele Europa, som kan se de mange muligheder i dette system, fortæller Alfred Kooi, eksportchef hos Stertil.

Bruges flere steder

Han fortæller, at det flytbare system hos en maskinforretningen kan betyde, at mekanikeren først kan få rengjort traktoren langt bedre inden en gearkasse repreation eller lignende, hvor alternativet i langt de fleste tilfælde er, at man ligger på et rullebrædt med højtryksrenseren under traktoren.

Efterfølgende kan systemet flyttes ind på værkstedet, hvor det kan gøre komforten for mekanikeren langt bedre, når der skal arbejdes under traktoren.

- Det er blevet vigtigere og vigtigere at tænke over mekanikerens arbejdspositioner på værkstedet. Hvis erhvervet stadig skal være aktraktiv at være i, indtil man opnår pensionsalderen, så kan dette løftesystem være med til at lette arbejdsdagen betydeligt.

Systemet flyttes med samme princip som en palleløfter, og de to søjler, som blev vist på Agritechnica 2017 løfter hver 8,5 ton og har en samlet pris på 17.000 euro svarende til 126.500 kroner.

- Vi kan levere systemer, som klarer selv mindre mejetærskere, men så er vi ovre i fire søjlet lifte, som ikke er flytbare, fortæller Alfred Kooi.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame