Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fendt vender selv

Af Helge Plougmann Nielsen - 12. sep. 2017 KL. 08:35

  • ww263003_1
  • ww263003_2

Fendt-traktorer med VarioGuide kan i fremtiden udstyres med Variotronic Turn Assistant, der automatisk vender traktoren på forageren.

Fendt er bestemt ikke den første traktorproducent, der introducerer automatisk vending af traktoren på forageren. Kundernes tålmodige venten belønner Fendt nu med et system, der kan lidt mere ned de fleste.

Ud over traditionelle U-vendinger, hvor traktoren køre forlæns rundt på forageren, kan Fendt Varitronic Turn også udføre såkaldte Y og K-vendinger, hvor traktoren bakker på forageren.

Kan bakke rundt

U-vending er ideel til bugserede redskaber, og til redskaber hvor der i vendingen kan springes et eller flere træk over.

Med smalle redskaber, og med redskaber hvor der skal køres op i det næste spor, kræver U-vendingen en meget bred forager. For at minimere bredden på forageren, og for at sikre at der køres lige ud i forageren, og lige ind fra forageren, har Fendt udviklet et system, hvor traktoren kan vende ved at bakke rundt.

Liftophængte redskaber

Udstyret kan kun anvendes til liftophængte redskaber, og i opsætningen kan der vælges imellem om traktoren skal vende i et Y eller K-mønster.

Skiftet fra frem til bak sker automatisk, ved at traktoren bremses, og der skiftes til bak. Hastigheden kontrolleres af de cruise-hastigheder, der er lagt ind i systemet, og ifølge Fendt løfter og sænker Variotronic automatic foragerautomatikken redskabet præcist, uden at der efterladers ubearbejde pletter eller sker overlap.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame