I Irland er pløjning en folkefest, og når europamesterskabet lægger vejen forbi den grønne ø strømmer tilskuerne til. Ikke mindre en 182.000 tilskuere gæstede pløjemarkerne og det enorme udstillingsareal i de tre dag, der blev pløjet og arrangeret en række andre events.

For Bjarne Vestergaard og Søren Korsgaard var det en oplevelse at deltage i den irske pløjfest, hvor tilstrømningen af tilskuere var så massiv, at det to pløjerne små tre timer at tilbagelægge de ti kilometer fra hotellet og ud til pløjearealet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

350 pløjere i forskellige klasser

Når der afvikles danmarksmesterskab i pløjning her i slutningen af oktober, sker det med en ny klasse for store vendplove. Det har man ikke i Irland, men til gengæld har man et hav af andre klasser lige fra hestepløjning og til klasser for bugserplove og en speciel konkurrence for kvinder. Når det krydres med europamesterskabet for vendeplove, hvor 26 deltagere fra 13 nationer deltager, kommer man op på et anseligt antal pløjere.

- I grønjord kørte jeg med nummer 339, og efter hvad vi fik fortalt, havde første pløjer nummer et og sidste pløjer nummer 350. Jeg har før deltaget i både EM og VM men har aldrig oplevet noget på størrelse med det, vi oplevede i Irland, fortæller Søren Korsgaard, der havde sit eget materiel med til Irland.

Forventninger indfriet

På hjemmebane til EM i 2008 pløjede Søren Korsgaard sig til en fornem bronzemedalje. Før afrejsen til Irland havde han som målsætning at blive blandt de ti bedste, og med en niendeplads kom han netop inden for målsætningen.

Konkurrencen blev vundet af David Wright fra Nordirland og med pløjere fra Irland og England på de følgende pladser.

- De tre var i særklasse, og man fornemmer klart, at de er i bedre træning og har større konkurrenceerfaring end de øvrige pløjere. For David Wright var europamesterskabet den ottende konkurrence, han pløjede her i efteråret, og det giver den nødvendige sikkerhed i pressede situationer, erkender Søren Korsgaard, der dog ikke selv har mulighed for at deltage i et lignende antal konkurrencer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Satser på en ny plov

Teknisk set vurderer Søren Korsgaard, at han ikke er langt efter de bedste, men alligevel går han i gang med at opbygge en ny plov.

- Jeg har efterhånden fået bygget så meget udstyr på min nuværende plov, at udsynet generes. Derfor vil jeg i løbet af vinteren bygge en ny og mere enkelt plov, hvor der bliver lagt vægt på, at jeg fra førersædet kan se, hvordan ploven pløjer, siger Søren Korsgaard.

Han starter her i weekenden kvalifikationen mod danmarksmesterskabet, som afholdes den 29. og 30. oktober hos Klitgaard Agro A/S i Vendsyssel.