Da CBS offentliggjorde rapporten om "Dansk Landbrugs Rammevilkår og Konkurrenceevne", blev den beskrevet som en uvildig rapport.

Og selvom der fra flere sider har været rejst en kritik af Bæredygtigt Landbrugs rolle i tilblivelsen, har direktør for Bæredygtigt Landbrug Hans Aarestrup tidligere sagt, at der ikke var nogen som helst afsmitning og kontakt mellem Bæredygtigt Landbrug og CBS. DR Nyheder skriver, at det ikke længere står til troende efter en aktindsigt i korrespondancen mellem Bæredygtigt Landbrug og CBS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jørgen Ewald er jo en meget vidende person. Hvis jeg sad og manglede et eller andet tal, så kunne jeg også finde på at ringe til Jørgen Ewald og spørge, om han havde en ide om, hvor jeg kunne finde det tal,

Hans Aarestrup, direktør for Bæredygtigt Landbrug

- Og så har vi af og til spurgt, hvornår der mon kom nogle resultater, men vi har ikke blandet os. Vi har ikke hjulpet med tal. Vi har ikke hjulpet med noget som helst,? sagde Hans Aarestup til Altinget.dk og uddybede i Deadline den 21. august:

- Vi har ikke skrevet et bogstav i den rapport.

Efter at være forholdt DR Nyheders oplysninger, har Hans Aarestrup følgende kommentar til sagen:

- Det stemmer jo dårligt overens, men det jeg kan sige, det er: jeg føler ikke, vi har haft arbejde med det som sådan. Jørgen Ewald er jo en meget vidende person. Hvis jeg sad og manglede et eller andet tal, så kunne jeg også finde på at ringe til Jørgen Ewald og spørge, om han havde en ide om, hvor jeg kunne finde det tal, siger han til dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge dr.dk mener direktøren, at det han mente, var,, at han ikke havde bedt nogle af Bæredygtigt Landbrugs ansatte om at bruge tid på at sende tal og materiale til CBS.