Den berømte Red Dot Design Award, som gives til produktdesign, er nu også tilgået John Deeres 8000-serie finsnitterserie.

Den nye 8000-finsnitterserie er designet af den tidligere Porsche-designer Matthias Schönherr, som fortæller om designet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Red Dot Design Award har eksisteret siden 1955, og uddeles årligt i tre kategorier for henholdsvis produkt design, kommunikations design og design koncept. John Deere 8000-serie finsnitter vandt i produkt design-kategorien, hvor også Valtra T4-serien har vundet en pris. John Deere og Valtra kommer i fornemt selskab. Tidligere har virksomheder som Apple, BMW og Porsche nemlig vundet samme pris.

Fra 380 hestekræfter

Den nye finsnitter-serie strækker sig fra 380 til 834 hestekræfter over otte modeller.

De tre største modeller i serien har en snittecylinder på 856 millimeter, mens de øvrige fem modeller kører med en snittecylinder på 686 millimeter.

Finsnitteren er næsten ny fra ende til anden, og foruden den helt nye kabine, så er afgrøde-flowet ændret, og det samme gælder en lang række funktioner rundt omkring på hele maskinen. John Deere fortæller, at der er tale om en 90 procent ny maskine sammenlignet med den tidligere 7000-serie.