Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Den danske stat investerer i kinesisk mega-grisefarm

Af fmn - 18. jun. 2017 KL. 09:09

Den danske stat investerer sammen med to kinesiske investorer 30 millioner kroner i opførelse af en kæmpestor grisefarm i Kina.

Investeringen sker gennem Industrialiseringsfonden for U-landene IFUs landbrugsfond. Her afviser investeringsdirektør Anders Nellemose, at det kan skade danske kødvirksomheders milliardeksport til Kina, at danske skattekroner går til opbygning af lokal produktion af grise i Kina, skriver Borsen.dk

- I forvejen producerer kineserne selv næsten al det svinekød, der spises i Kina, og markedet er så gigantisk, at der fortsat vil være mulighed for at eksportere højkvalitetsprodukter fra eksempelvis Danmark til Kina, siger Anders Nellemose.

Han understreger, at formålet med den statslige investering dels er at få et afkast, dels at sikre ordrer til danske leverandører af staldinventar, gyllehåndtering, ventilation og så videre.

- Den samlede investering i svinefarmen er på mere end 900 millioner kroner og der vil blive placeret ordrer i Danmark for et betragteligt beløb. Leverandører fra andre lande vil også være med, men en lang række kerneleverancer vil komme fra danske selskaber, understreger IFU-direktøren.

Farmen får i første omgang en produktion på 180.000 slagtegrise og udvides senere til det dobbelte.

Farmen, der ligger i Heilongjiang i det nordøstlige Kina, er designet af Danish Farm Design, som formentlig også får en mindre ejerandel af farmen via den ene af de to kinesiske investorer. Der er dels en privat, dels en statslig kinesisk investor.

Danish farm Design skal også stille med ledelsen af farmen, der allerede sidst i august får de første grise sat ind.

- Denne investering er et godt eksempel på, at IFUs Danish Agribusiness Fund med sine investeringer kan medvirke til at bane vejen for eksport af danske produkter, teknologi og knowhow, siger Anders Nellemose, der er IFUs medlem af bestyrelsen i selskabet i Heilongjiang.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame