Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Claas klar med gummigeder

Af Maskinbladet - 1. dec. 2017 KL. 12:18

  • ww271287_1
  • ww271287_2
  • ww271287_3

På Agritechnica viste Claas en række nyheder på forskellige typer af læssemaskiner - herunder en helt ny gummiged.

De to tyske familievirksomheder Claas og Liebherr har indledt et samarbejde omkring produktionen af teleskoplæssere fra 2018, efter Claas og Kramers samarbejde ophører ved udgangen af 2017.

Samarbejdet mellem Claas og Liebherr fører dog nu også til lancering af gummigede, som er målrettet landbruget. Liebherr har ikke før haft gummigede målrettet landbruget, men det er nu tilfældet i form af Claas's nye produktgruppe, som den tyske producent forventer at have på markedet allerede i 2018.

Fra små til store

Med de mindste Torion 639 og 535 modeller tilbyder Claas en allround maskine med Yanmar-motorerne i begge modeller, som yder op til 68 hestekræfter og opfylder Tier 3B-emissionsstandarden.

De midterste modeller 1511, 1410 og 1177 er udstyret med DPS-motorer, som også Claas Arion 500 traktor-serien kører med.

Med de største modeller 1914 og 1812 fokuserer Claas på store landbrug samt maskinstationer, der har de højeste krav til kraft, ydeevne og komfort. Her er det Liebherr-motorer, som ligger under de lysegrønne motorhjelme, og de yder op til 195 og 228 hestekræfter.

Store forventninger

I Danmark vil Danish Agro Machinery, der har importen af Claas-maskinerne, tage alle de nye modeller til landet.

- Vi introducerer det fulde program af gummigeder i Danmark, men vi fokuserer på vores kernekunder, som er store landbrug og maskinstationer. Vi skal ikke ud og blande os i den gule sektor, forklarer Lars Johnsen, der er salgschef for Claas hos Danish Agro Machinery.

De nye gummigeder blev præsenteret på Agritechnica, og allerede inden messen var forbi, var de første gummigeder solgt til danske kunder.

- Interessen er stor, og vi har allerede solgt et par stykker til danske kunder. Vi forventer, at det bliver et produkt, hvor vi kommer til at sælge et stort antal i Danmark, siger Lars Johnsen, der understreger, at de nye gummigeder passer godt ind i produktprogrammet hos Claas:

- Det er høj kvalitet, og det passer godt til det segment, vi gerne vil arbejde med. Liebherr er kendt for at levere en høj tiplast i forhold til egenvægten, og når vi kombinerer det med det servicenet, vi kan tilbyde gennem forhandlerne, bliver det meget attraktivt. Vores forhandlere har erfaring med landbrugskunder, og ved, at service også gælder om aftenen og i weekenden. Der skal jo også læsses foder udenfor normale arbejdstider. Derfor mener jeg, at vi har et godt setup omkring de nye maskiner.

Nye Scorpion-modeller

Derudover var der også nyt i Scopion-serien. Alle nye Scopion-modeller har forbedret arbejdshydraulik og øget løfteevne på 3,2 til 5,6 ton, hvilket giver optimal håndtering og produktivitet, skriver Claas.

Fra december 2018 vil der komme en yderligere Scopion-model, med en løfteevne på seks ton og en løftehøjde på ni meter. Som i de foregående serier er der Deutz dieselmotorer i alle modeller og op til 156 hestekræfter og samtidig opfylder de emissionsstandarderne i Tier 4.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame