På en liste over de 50 største virksomheder i Syddanmark lavet af Dansk Aktie Analyse for Morgenavisen Jyllands-Posten ligger grovvareselskabet Brødr. Ewers på 5. pladsen.

Men de to brødre bag Hans Otto og Claus har planer om at blive endnu større.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Markedsandelen skal fordobles, siger de til avisen.

- Det er ambitiøst, men vi skal turde sætte mål for os selv. Og vi er godt på vej, da vi løbende udvider både markedsandele og omsætning. Gennem ekspansion vil vi være et landsdækkende alternativ til de store og de udenlandske konkurrenter fra Tyskland og Holland, som også agerer i dansk landbrug, siger Hans Otto Ewers.

De store i Danmark er DLG og Danish Agro.

Investeringer

For at vinde markedsandele vil Brødr. Ewers blandt andet investere i Nordtyskland.

Senest har Brødr. Ewers fra 1. juli indgået et samarbejde med Entreprenør Torben Clausen A/S mellem Haderslev og Hammelev om at modtage korn i høst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbruget i området får dermed yderligere en mulighed for at aflevere korn i høst, ligesom Brødr. Ewers bedre kan servicere eksisterende kunder i området samt muligheden for at tilbyde nye kunder et samarbejde om at købe og aftage korn i høst, skriver Brødr. Ewers i en pressemeddelelse.

Brødr. Ewers A/S er Danmarks ældste og største privatejede grovvarevirksomhed med 120 medarbejdere.

Den årlige omsætning er på ca. 1,3 milliarder kroner.

Brødr. Ewers A/S har hovedsæde i Sønderborg og derudover afdelinger i blandt andet Toftlund, Vissenbjerg, Hobro, Ølgod, Brædstrup og Tureby på Sjælland samt foderfabrikker i Aabenraa.