Lyt til artiklen:

Danish Crown lægger sig fladt ned: Vil ikke have klimasag i Højesteret

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Der bliver ikke nogen Højesteretssag i klimasagen mellem Danish Crown og Klimabevægelsen i Danmark og Dansk Vegetarisk Forening, det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Slagteriet har meddelt Højesteret, at de accepterer at de, da de anvendte udsagnene "klimakontrolleret gris" og "Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror", ikke overholdt markedsføringslovens krav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden accepterer slagteriet et forbud mod at anvende udsagnene i enhver markedsføring fremadrettet.

"Siden vi trak kampagnen tilbage i 2021, har det været vores linje, at vi - uagtet domstolenes afgørelse - ville og fortsat vil undlade at anvende udtrykkene "Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror" eller "Klimakontrolleret gris" i markedsføringen af vores produkter. Derfor accepterer vi også sagsøgernes påstand til Højesteret om, at de konkrete anprisninger, som sagen vedrører, var en overtrædelse af markedsføringsloven", det skriver slagteriet i pressemeddelelse.

De peger på at en retssag ved flere instanser er meget krævende, og at man i stedet vil se fremad og bruge kræfterne på at omstille til en mere klimavenlig produktion.

Danish Crown dømt for greenwashing

Se også:

Danish Crown dømt for greenwashing