Lyt til artiklen:

Centrovice satser benhårdt på klima og vandmiljø i 2024

00:00
Hastighed: ???x
03:14

Den fynske Landboforeningen L&F Centrovice kom ud af 2023 med et underskud på 897.612 kroner.

Forklaringen er, at foreningen i øjeblikket investerer markant i både klimaet, vandplaner og i at sikre en stærk fødevareklynge i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kræver hårdt arbejde at gå forrest i klimakampen, sikre vandplaner og samtidig bevare og udvikle en stærk, dansk fødevareproduktion i fremtiden. Og det koster penge. Det viser 2023- regnskabet fra landboforeningen L&F Centrovice, der kommer ud af året med røde tal på bundlinjen.

Den fynske landboforening har dog forbedret regnskabet fra et minus på 1,36 millioner kroner i 2022 til et minus på små 900.000 kroner i 2023, skriver L&F Centrovice i en pressemeddelelse.

Alligevel lever regnskabet ifølge formand Torben Povlsen ikke på til forventningerne - modsat de resultater, som L&F Centrovice har fået ud af det styrkede politiske arbejde.

Odense fjord samarbejdet

- 2023 var et år, hvor det politiske arbejde fortsatte på højt niveau. Årsresultatet lever ikke op til forventningerne, men accepteres med øje på de stærke politiske aktiviteter og strategiprocessen i Velas, siger Torben Povlsen og tilføjer:

- L&F Centrovice går forrest og skaber nye muligheder på både vandmiljø og klima og bliver igen og igen fremhævet som det gode eksempel. Det gælder blandt andet i forhold til vandmiljøet med Odense Fjord-samarbejdet, der i 2023 søgte om kystvandråd, og det gælder i forhold til det nytænkende klimasamarbejde med Assens, Middelfart og Nordfyns kommuner, som nu er blevet til et samlet klimapartnerskab med alle kommuner på Fyn. Oven i det skal vi sikre fair forhold for landbruget, så vi også i fremtiden har en stærk fødevareproduktion i Danmark, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vigtigheden af det politisk arbejde i 2023 kunne blandt andet ses i efteråret, hvor der var stort fokus på iltsvind i de danske farvande. Her var L&F Centrovice synlige i de regionale medier, hvor landboforeningen repræsenterede fynsk landbrug i debatten og bød ind med synspunkter og bud på løsninger, som vil sikre en stærk fødevareklynge i den grønne omstilling.

Derudover har der været et fokus på aktiviteter, hvor L&F Centrovice har mødt og involveret det politiske landskab. Blandt andet i form af debat på årets Klimafolkemøde i Middelfart og bedriftsbesøg med fynske folketingsmedlemmer. Selv om årets resultat ikke lever op til forventningerne, maner Centrovice-formanden til ro.

-Investeringerne er nemlig nødvendige, siger han.

- Foreningen står på et sikkert, økonomisk fundament, så investeringerne sker med fuldt åbne øjne, fordi de er nødvendige for at sikre en stærk fødevareklynge i Danmark i fremtiden, siger Torben Povlsen.