Lyt til artiklen:

Fasterholt øger overskuddet: Ordrebogen for 2024 er fyldt

00:00
Hastighed: ???x
03:58

Året 2023 fik for alvor sat vanding på landkortet. Den store tørkeperiode i slutningen af foråret og begyndelsen af sommeren øgede efterspørgslen efter kvalitetsvandingsmaskiner.

Derfor var det også særligt beklageligt, at Fasterholt Maskinfabriks leverancer i foråret 2023 blev påvirket af blandt andet nedbrud og generelt forsinkede leverancer fra underleverandører, det skriver fabrikken i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fasterholt øger fabriksarealet med 3.500 kvadratmeter

Se også:

Fasterholt øger fabriksarealet med 3.500 kvadratmeter

Det har krævet ekstraarbejde og skarpe prioriteringer for at sikre, at så mange landmænd som muligt har kunnet få maskiner ud at køre i den tørre forsommer.

Hos Fasterholt Maskinfabrik er man stolte over at have overkommet både de interne og eksterne udfordringer, der har presset produktionen. Det er især set i lyset af, at maskinproducenten igen i år formår at øge overskuddet og komme ud af 2023 med et resultat på 17 millioner kroner.

- I begyndelsen af året blev vi ramt af flere uheldige situationer, som fik indflydelse på vores leveringsevne. Så der skal lyde en stor tak til hele medarbejderstaben. De har virkelig gjort en indsats, og jeg må sige, at jeg er stolt af hele holdet omkring Fasterholt Maskinfabrik. Vi har formået at rykke sammen i bussen og vende situationen, da branchen havde allermest brug for vandingsmaskiner, fortæller Rikke Kjær Aslak, direktør i Fasterholt Maskinfabrik.

Stigende efterspørgsel skal efterleves

Efterspørgslen på kvalitetsvandingsmaskiner viste sig hurtigt at strække længere end blot 2023. Midt i en historisk højsæson for vanding kunne maskinproducenten konstatere, at de allerede havde fyldt ordrebogen for 2024.

- Vi stod på årets Landskue i Herning, hvor forhandlerne kom i en lind strøm for at bestille vandingsmaskiner til 2024. Og igen på Agritechnica i Tyskland var der stor efterspørgsel efter vores maskiner både fra vores internationale kunder og forhandlere. Det giver os tryghed og vished for, at det ikke kun er i tørkeperioder, efterspørgslen er stor, understreger Rikke Kjær Aslak og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder derfor på at kunne øge vores produktionskapacitet og har taget første spadestik til en ny produktionshal. Den skal være med til at øge vores kapacitet og effektivitet i hverdagen. Byggeriet kommer på bagkant af, at vi har fået hjælp fra eksterne rådgivere til at optimere den eksisterende produktion, så vi får det optimale ud af de faciliteter, vi allerede har. Det huer os ikke, at efterspørgslen er så meget større end vores udbud, fortæller Rikke Kjær Aslak.

Udvikling af arbejdsgange og nye produkter

Midt i det ekstremt travle år har den midtjyske vandingsmaskinproducent ligeledes formået at udvikle visionære og fremtidssikrede løsninger. I løbet af 2023 har de lanceret et nyt styresystem, som sikrer optimal udnyttelse af vandet, en webshop til forhandlerne og præsenteret en prototype på en ny præcisionsvandingsbom.

66 meter bom bringer vandet tættere på afgrøden

Se også:

66 meter bom bringer vandet tættere på afgrøden

- Fremtidens foranderlige vandingsbehov og nødvendigheden af intelligente løsninger er en central del af vores hverdag og produktudvikling. Vores maskiner holder i rigtigt mange år, og skal de fortsat være relevante for det moderne landbrug, skal de være fremtidssikrede. At vi har formået at udvikle løsninger, som både udnytter vandet bedst muligt, sparer brændstof og skaber et ergonomisk forbedret arbejdsmiljø for landmanden, er vi utroligt stolte af - fremtidens vanding kommer helt klart til at handle om optimering af ressourcer, og det skal vi kunne levere på, fortæller Rikke Kjær Aslak.

Fasterholt øger fabriksarealet med 3.500 kvadratmeter

Se også:

Fasterholt øger fabriksarealet med 3.500 kvadratmeter