Lyt til artiklen:

L&F: Positive takter i nyt udspil om klimamål i EU

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Formanden for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, foreslog i dag, at trække forslag om at halvere pesticidforbruget i landbruget tilbage. Samtidig blev EU-Kommissionens udspil til et klimamål for 2040 offentliggjort.

- Det er positivt, at EU er ambitiøse og formulerer fælles mål for klimareguleringer. EU er en stor global spiller, og den grønne omstilling i EU har derfor stor betydning. På EU-plan kan og skal man naturligvis sikre, at omstillingen sker på lige konkurrencevilkår på tværs af hele EU, siger Niels Peter Nørring, der er klimadirektør i Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at reduktionsmålene skal opfyldes ved at udvikle og styrke den samlede europæiske erhvervs- og landbrugssektor.

- Det er i den forbindelse bydende nødvendigt, at kommissionen har øje for at understøtte udviklingen, herunder prioritering af forskning og finansiering af forskellige virkemidler. På den måde kan vi fortsat levere gode fødevarer til forbrugerne såvel i EU som udenfor EU, og det er en af EU's kerneopgaver, siger han.

Von der Leyen trækker forslag om halvering af pesticidforbrug tilbage

Se også:

Von der Leyen trækker forslag om halvering af pesticidforbrug tilbage

Han understreger, at Danmark skal deltage aktivt i debatten om en fremtidig EU-klimaregulering.

- Dels fordi vi i EU-sammenhæng er et af de lande, som er længst fremme. Dels fordi EU-lovgivning skaber lige konkurrence muligheder indenfor EU og historisk sætter barren globalt. Jeg tror, de fleste er enige i, at klimaudfordringerne er globale, og i den forbindelse er det afgørende, at flest mulige lande arbejder henimod samme målsætning. På klimaområdet skal der være fælles mål fremfor national enegang, siger Niels Peter Nørring.