Lyt til artiklen:

Hans Jørgen hædret for 40 år på samme arbejdsplads

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Hans Jørgen Larsen begyndte arbejdet hos Jens Peter Gadensgaard den 1. november 1983 og her har han arbejdet siden - hovedsageligt med landbrug, men også med renovering og vedligehold af landbrugsbygninger, maskiner og udlejningsboliger, det skriver familien Gadensgaard i en pressemeddelelse.

Præsident for Det Kongelige danske Landhusholdningsselskab Troels Holst, Vrejlev Kloster, overrakte selskabets sølvmedalje og diplom ved en festligholdelse af den store dag på Kragelund. Her deltog såvel familien Gadensgaard som Hans Jørgen Larsens familie og venner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Troels Holst fortalte om et forbilledligt samarbejde mellem Larsen og Gadensgaard og fremhævede også Hans Jørgen Larsens evne til at tage sig af nye medarbejdere og få dem til at være en god del af teamet på gården. Forholdet til familien Gadensgaard har været rigtig godt igennem de 40 år - også til alle døtrene, hvoraf to er født efter Hans Jørgen Larsen kom til gården.

rich-media-2
Troels Holst (tv) overrækker sølvmedalje til Hans Jørgen Larsen med følge af Jens Peter Gadensgaard. (th). Foto: Anne-Marie Glistrup.

Jens Peter Gadensgaard fremhævede i sin tale Hans Jørgen Larsens aldrig svigtende interesse for ejendommens drift, for vedligehold og renovering. Arbejdet er således udført med flid og ansvarsfølelse - også når familien har været bortrejst.

- Det er en dygtig førstemand, vi har på Kragelund. Du har været med i gode tider og i svære tider. Det sætter vi stor pris på og vi håber på mange gode år endnu, sagde Jens Peter Gadensgaard.

Hans Jørgen Larsen selv fremhæver den gensidige tillid arbejdet bygger på og på at stillingen igennem årene er blevet mere og mere selvstændig. Førstemanden understreger, at ingen andre får lov til at køre mejetærskeren. Det gør han selv, for så kan han se, hvordan markarbejdet har været udført igennem sæsonen og dermed lære til næste sæson.

40 årsdagen blev således en markering af et godt samarbejde mellem to dedikerede parter omkring et særdeles veldrevet landbrug.

rich-media-4
Hans Jørgen Larsen flankeret af Troels Holst og familien Gadensgaard. Fra venstre: Birgitte, Kirstine og Marie Louise samt Jens Peter og Anne Marie. Foto: Anne-Marie Glistrup.