Lyt til artiklen:

Landbrugskunder får klimamål fra bank

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Nordea vil stille kram til landbrugskunder om både reduktion af udledninger og opsamling af CO2 fremover, det skriver banken i forbindelse med offentliggørelsen af bankens regnskab.

Nordea har som mål at blive en CO2-neutral bank senest i 2050. Banken var den første i norden, der offentliggjorde et delmål for 2030 om at reducere udledningerne med 40-50 procent. på tværs af udlåns- og investeringsporteføljer i overensstemmelse med målene i Paris-aftalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Første runde af delmål kom i 2022 og omfattede shipping, boligejendomme, olie og gas samt udgravning af tørv til energiproduktion. Og nu er tiden så kommet til energiproduktion og landbrug.

- Vi tror på, at ved gå i dialog med kunderne og støtte deres omstilling gennem finansiering og rådgivning kan vi reducere udledningerne og fremskynde omstillingen til en bæredygtig økonomi med lav CO2-udledning, siger Peter Sandahl, leder af Climate & Environment i Nordea, og fortsætter:

- Landbrug og energiproduktion er sektorer, der spiller en vigtig rolle for at nå de globale klimamål og gøre det muligt for andre sektorer at reducere deres CO2-udledning. De to sektorer udgør cirka 30 procent af Nordeas finansierede udledninger i vores udlånsportefølje, så det er meget positivt, at vi nu har præciseret, hvordan vi gør yderligere fremskridt.