Lyt til artiklen:

MT Skovservice nyder rummelig Hitachi-opgradering

00:00
Hastighed: ???x
02:02

MT Skovservice har i juni taget deres nye Hitachi ZX135US-7 i brug i skoven. Maskinfører Henrik Andersen kører maskinen, der skal bruges til tynding og sporlægning i skoven.

- Vi har ellers kørt 85'ere i mange år. Det var noget af det første min chef Mikkel købte. Vi talte om at prøve en større udgave for at få større kapacitet. Men også for at få mere plads at sidde på og større komfort. Det er vi blevet meget glade for, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den oplevelse genkender Carsten M. Jakobsen, distriktschef for Sønderjylland og Fyn hos HP Entreprenørmaskiner, som har leveret deres Hitachi-maskiner.

- Der er langt større hastighed på maskinen, så den er mere effektiv i hverdagen. Især er hastigheden på hydraulikken meget høj, og kørekomforten er opgraderet, siger han til Maskinbladet.

Klarer miljøkrav uden Adblue

Den nye model udmærker sig også ved kun at skulle have eftermonteret et partikelfilter, for at overholde euronormerne for udledning. Dermed er man fri for krav om at fylde Adblue på.

- Man sparer den ekstra tankning og slipper for risikoen for, at der kommer skidt i maskinen ved påfyldning. Den er unægteligt til stede, når man arbejder i skoven, så det er afgjort en fordel ved 135-modellen, siger Carsten Jakobsen.

For maskinfører Henrik Andersen er den øgede komfort også afgørende:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi sidder herude i 10-12 timer hver dag alt efter hvad vi har lyst til. Men det er jo ikke alle, der kan koncentrere sig så længe og ikke have kolleger omkring sig, siger han.

Han har tidligere kørt modellen Hitachi ZX85USB.