Lyt til artiklen:

Afrikanske ledere mødes med Putin om korn

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Torsdag er en række afrikanske ledere samlet i Sankt Petersborg, hvor de ventes at afkræve den russiske præsident Vladimir Putin en række svar i forhold til russiske løfter om korn, det skriver Reuters

Topmødet finder sted ti dage efter at Putin trak Rusland ud af kornaftalen i Sortehavet, der ikke blev forlænget. Det fik siden kornpriserne til at stige med 20 procent på Chicago-børsen, og nu er priserne på det højeste niveau siden februar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har fået mange til at bekymre sig om fødevaresituationen i Afrika, hvor det sidste de ønsker er højere fødevarepriser. Ifølge Vladimir Putin forventer Rusland en rekordhøst, og vil derfor være villig til at sikre korn til det afrikanske kontinent, både gratis og gennem handel.

Rusland har da også en statslig fond, der kan trække på lige over tre millioner ton korn, men analytikere peger på at kun en brøkdel vil blive foræret væk som en symbolsk handling.

49 afrikanske delegationer vil deltage i topmødet, men kun 17 statsledere vil være med. Delegationerne forventes ifølge flere analytikere at kræve en række svar på kornsituationen, herunder hvordan logistikken mellem Rusland og det afrikanske kontinent skal være.