Lyt til artiklen:

2022 på sikker rekordkurs i antal arbejdsulykker

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Antallet af anmeldte arbejdsulykke fortsætter med at stige. I 2022's første ni måneder er der allerede anmeldt markant flere arbejdsulykker end i 2021, som i sig selv var indehaver af den kedelige rekord.

Det skriver Fagbladet 3F

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store stigning ligger primært i kategorien "infektion og forgiftning", og pilen peger derfor på corona. Men sorterer man stigningen fra her, står man i stampe, når det handler om at nedbringe antallet af arbejdsulykker.

Det siger souschef og seniorforsker Kent J. Nielsen fra Arbejdsmedicin ved Regionshospitalet i Gødstrup til Fagbladet 3F:

- Alle taler om arbejdsmiljøet, men ingen har reelt formået at nedbringe antallet af ulykker herhjemme.

- Politikerne laver den ene plan efter den anden, der skal mindske tallet, men man kommer aldrig i mål. I stedet bliver der så lavet en ny plan med en ny tidshorisont, men det forbliver tomme ord og løfter, når der ikke sker noget, og tallene ikke rykker sig. Man er nødt til at se på, hvad der virkelig skal til for at flytte på de her ting, siger han til fagbladet.

Arbejdstilsynet har fra januar til 20. september i år modtaget 74.739 anmeldelser om arbejdsulykker med mindst en dags sygefravær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til sammenligning modtog Arbejdstilsynet 63.662 anmeldelser i hele 2021. I de foregående 10 år fra 2011 til 2020 har antallet ligget mellem 40-46.000 anmeldte arbejdsulykker med mindst en dags sygefravær.

Landbruget er ikke en af de brancher med flest anmeldte arbejdsulykke. Antallet i branchen er dog stigende, og samtidigt er landbruget en af de brancher, hvor der sker flest alvorlige arbejdsulykker.