Maskinbladet, Tyskland

I dag er Europas førende landbrugsjournalister samlet på Horsch hovedsæde i Bayeren, Tyskland for at se nærmere på de nyheder som producenten tager med på Agritechnica. En af de mere interessante nyheder for det danske marked er den nye Horsch Express KR 4.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede i Danmark

I mange år har Horsch producerede bugserede rotorharver, men i vinter blev den første liftophængte rotorharve præsenteret på Sima i Paris.

Rotorharve såsættet blev i første omgang præsenteret i en tre meter version til primært det tyske marked. Men på Agritechnica kommer Express serien i en fire meter version, som allerede kører i Danmark, hvor den første lige nu kører demo på Lolland.

Flere pakvalser

Som pakkevalser kan vælges imellem to udgaver, nemlig en tandpakkervalse med stor diameter på 64 centimeter, eller en trapezringpakker med en diameter på 50 centimeter. Trapezringpakkeren er tilpasset rækkeafstanden på Express KR som er 15 centimeter.

Velkendt teknik

Selve såmaskinedelen på Express KR er velkendt og afprøvet teknik fra Pronto såmaskinerne. Horsch? turbodisc skiveskær i anden generationsudgaven er ophængt i smørefrie gummiophæng som samtidig fungerer som støddæmper.

Der kan overføres 120 kg tryk pr. skiveskær. En trykrulle sørger for præcis dybdestyring og sammentrykning omkring udsæden. Rumindholdet i såsædsbeholderen er på 1.500 liter. Udsåningsteknikken er det elekroniske isobus kompatible E-Manager system fra Horsch.