Fredag den 8. maj klokken 10.00 myldrede 900 børn fra Grindsted og omegn ind på Grindsted Landbrugsskole med deres dagplejemødre, pædagoger og lærere i hånden.

Grindsted Landbrugsskole havde nemlig inviteret børnene til en Farm Festival fyldt med oplevelser omkring landbrug. Børnene blev mødt af landbrugsskolens elever, der hver tog sig af en klasse og viste dem rundt til de forskellige aktiviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

19-årige Jakob Hansen fra Lintrup er elev på 1. Hovedforløb, og han var en af de landbrugsskoleelever, der stod for at vise børnene rundt.

- Det var et genialt arrangement og en stor fornøjelse at få lov til at vise børnene, hvad det vil sige at arbejde i landbruget. Desværre er der mange historier om, at det er hårdt og kedeligt at arbejde med landbrug, men det er jeg ikke enig i, at det er. Jeg synes, der er masser af udfordringer og hyggelige ting i arbejdet som landmand både i forhold til at passe dyr og køre i traktor. De ting fik børnene at se i dag, og vi fik også lov at vise dem, hvad vi lærer i landbrugsuddannelsen, fortæller Jakob Hansen.

Lærerige oplevelser

Til Farm Festivalen var der kvier, som blev mønstret af eleverne, der var quiz om landbruget og faglige udstillinger om kvæg, svin, planteavl og mink. De besøgende så også et får blive slagtet og parteret. De så skydetårne til jægerne og udstyr til vildtpleje. Der var mulighed for at se koens fordøjelsessystem , og se hvordan køerne får beskåret klov. Der var desuden mulighed for at nyde halmen og endelig at se hesteshow. Noget af det der trak mange, var de store maskiner, hvor stort set alle børn var en tur oppe i en traktor.

- Vi havde ikke regnet med så stor tilslutning til arrangementet, men vi tager det som et bevis på, at vi har ramt noget, der både er lærerigt, spændende og sjovt for både vores elever og de mange besøgende. Formålet med afholdelsen af Farm Festival var at oplyse om landbrug. Desværre er der rigtig mange børn, der ikke kender til landbruget, og det ville vi gerne gøre noget ved. Den viden som børn får om landbruget, vil vi gerne påvirke ved at lade dem opleve det selv. Ved at de ser og oplever landbruget, gør at flere vil kunne se sig selv i erhvervet på sigt. Vi forventer helt sikkert at gentage Farm Festivalen til næste år, siger forstander Kurt Østergaard.