Lasse Buhl på 21 år kan snart skrive Produktionsleder på sit cv. Den 30. juni afslutter han nemlig sit skoleophold på Grindsted Landbrugsskole, hvor han har taget hele sin landbrugsuddannelse. Men det stopper ikke her.

- Jeg har planer om at starte på AØ uddannelsen til september, enten her på Grindsted, eller måske på Bygholm for at komme ud og prøve noget andet, forklarer Lasse Buhl, der i sommerferien skal arbejde hos sin gamle chef.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lasse Buhl skal have så meget viden som muligt fyldt på. Han har nemlig en drøm om at blive konsulent, så han kan hjælpe andre landmænd med at optimere og få det bedste ud af deres bedrifter.

? Der burde blive lavet nogle mod-kampagner til de videoer, Anima producerer?

- Jeg interesserer mig meget for ledelse og håber, at jeg kan gøre en forskel for landbruget, når jeg er færdig. Jeg har ikke lyst til at blive selvstændig landmand, for jeg tror, at dansk landbrug fremover bliver store besætninger, der primært er ejet af selskaber. Som privatperson vil jeg nødigt gældsætte mig for så mange millioner, som et landbrug kommer til at koste i fremtiden. Så selvom selvstændigheden, og det at kunne styre sig egen hverdag, er tillokkende, så er det også meget tidskrævende. Derfor vil jeg rigtig gerne være konsulent, forklarer Lasse Buhl, der er opvokset på en mindre gård.

- Jeg er altid kommet meget i landbruget, og flere af mine kammerater er uddannet landmænd. Jeg tror at lysten til landbrug blandt andet kommer igennem opvæksten, og det har altid ligget lige til, at det var det, jeg skulle. Alternativt ville jeg gerne have uddannet mig til noget andet med ledelse, siger Lasse Buhl.

Vigtigt med positiv omtale

I Lasse Buhls klasse er de 14 elever. De er alle mellem 19 og 25 år. En af dem er 25-årige Louise Hedegaard, som er den eneste kvinde i klassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er vokset op på en besætning med slagtesvin og søer, som min far dog valgte at sælge på det bedst tænkelige tidspunkt, lige inden krisen satte ind. Men på den måde har landbruget også altid været en del af min opvækst, og det har altid været min plan, at jeg ville være noget med dyr. Min store drøm var egentlig at blive dyrlæge, men afstanden til København er for stor, også fordi jeg har en lille datter at tage hensyn til. Derfor blev jeg landmand, og når jeg er færdig nu her som Produktionsleder, skal jeg ud og arbejde i den besætning, jeg tidligere har arbejdet i, hvor der er 700 søer at tage sig af, fortæller Louise Hedegaard, der tidligere også har gået på Agroskolen i Hammerum.

- Hvis jeg skulle nævne et alternativ til min nuværende uddannelse, skulle det stadig være noget med dyr, men ellers også gerne noget med ledelse. Jeg vil gerne være med til, at landbruget kan få et bedre omdømme. For hver gang der kommer én negativ historie ud om landbruget, skal der ti gode til at opveje det. De gode historier er bare ikke lige så attraktive at læse for forbrugerne. Men det er bare så vigtigt at få formidlet budskabet om dansk landbrug ud til forbrugerne. Der burde også blive lavet nogle mod-kampagner til eksempelvis de videoer, Anima producerer, mener Louise Hedegaard, og tilføjer:

- Vi skal bare blive ved at producere højkvalitet fødevarer, prøve at skabe forståelse hos forbrugerne, og så ellers bare blive ved at prøve at få de gode historier ud, understreger hun.

Fælles for både Louise Hedegaard og Lasse Buhl er, at de begge glæder sig til at komme ud og arbejde i og med landbruget og forhåbentligt være med til at gøre en forskel for dansk landbrug.