Yding Smedie fremviser på det kommende Agromek en helt ny tallerkenrenser fra Einböck, som er særligt egnet til kartoffelhypning.

- Vi er glade for at vise den nye radrenser frem, da vi sammen med den velkendte stjernerullerenser nu har to skud i bøssen til ukrudtsbekæmpelse i kartofler. Derudover har vi engelske Garfords kamerastyrede radrenser til bl.a. kål, roer og løg, og den maskine har næsten fjernet behovet for manuel hakning i udplantede kulturer, siger konsulent Leif Jensen, Yding Smedie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kornradrenser med effektiv kamerastyring

Med sig har Yding Smedie også en kamerastyret kornradrenser fra Garford og en majsrenser fra Einböck, og Yding Smedie får mange positive tilbagemeldinger fra økologiske kornproducenter, som opnår bedre effekt på grund af kamerastyringen.

Ingen regel uden undtagelse

Eneste undtagelse fra reglen om pesticidfrit grej på Yding Smedies stand, er en helt ny præcisionssprøjte fra Garford. Sprøjten bruger en brøkdel af den mængde ukrudtsmiddel, som er nødvendig ved konventionel sprøjtning. Der er tale om en computer- og kamerastyret præcisionssprøjte, som har modtaget hele tre af Agromeks eftertragtede nyhedsstjerner.

- Den er så tæt på at være pesticidfri, som en sprøjte kan være, og derfor har den fået lov at komme med, lyder det fra Leif Jensen.

Igennem de seneste 6-7 år har Yding Smedie nord for Horsens satset intensivt på specialmaskiner til økologiske producenter af primært grøntsager. Men også producenter af majs, roer og korn til både foder og konsum er blandt aftagerne af Ydings maskiner, der tæller alt fra jordbearbejdning til høstmaskiner.