Lyt til artiklen:

Agrisem tager bunke af nyheder med på Agritechnica

00:00
Hastighed: ???x
02:56

Der bliver noget at se på på Agrisems stand på Agritechnica i Hannover, for selskabet kommer med hele fire nyheder, det skriver FMR Maskiner i en pressemeddelelse.

Den første er version2,1 opgraderingen af striptill-harven Stripcat. Harven får blandt andet et forstærket parallelogram men det også bliver muligt at tilføje et Rex-såsæt på de bugserede versioner af harven. Det skal sikre mulighed for at så raps og lignende afgrøder med optimalt tryk og jordpakning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Stripcat opdaterers på flere punkter. Foto: FMR Maskiner.

Foruden Stripcat præsenterer Agrisem også enkornssåmaskinen Chief, som er blevet udviklet gennem otte år. Cheif kan så med stor præcision via precision planting-teknologi - både ved almindelig og høj fremkørselshastighed.

Såmaskinen er udstyret med indtil flere tryk- og precisionssensorer, som sikrer at frøet altid placeres i den rigtige dybde og med den rigtige afstand. Udsåningen kan ifølge producenten reguleres på rækkeniveau og med hydraulisk regulering. Chief er desuden bygget, så der kan tilføjes udstyr efter behov, herunder udstyr til flydende eller fast gødskning.

rich-media-3
Chief er klar til præcisionssåning. Foto: FMR Maskiner.

Rens og gødsk samtidig

En anden spændende nyhed er radrenseren Scalp, som kan fjerne ukrudt under og mellem rækkeafgrøder ifølge Agrisem. Samtidig kan renseren bruges til efterafgrøder med båndsåning og placering af gødning.

Scalp består af et fast eller foldbart chassis med stor frihøjde på 85 centimeter og består af 4 til 24 rækker med 50 til 80 centimeter imellem. Hvert element styres af et aktivt hydraulisk system, og der kan integreres Isobus til styring via kamera eller GPS.

Renseren kan også udstyres med GPS-sektionskontrol, som tilalder at elementerne kan hæves enkeltvist ved forageren. Det aktive hydrauliske tryksystem, tillader brugeren at styre cylindertrykket på parallelogrammerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdsdybden af det enkelte blad kan justeres centimeter for centimeter uden brug af værktøj.

rich-media-5
Scalp er lidt en tusindkunstner, ifølge producenten. Foto: FMR Maskiner.

Zebra bringer striptill til andre afgrøder

Striptillsåmaskinen Zebra er tiltænkt montering på Stripcat, og betyder at striptill teknologien kan håndtere mindre rækkeafstand.

Zebra inkluderer Stripcats styrker, herunder parallelogram-monterede elementer med pneumatisk tryk og individuel dybdekontrol via to Farmflex-hjul.

Forrest skærer åbnerdiscen afgrøderesterne før tanden, der åbner jorden og placerer gødning og udsæd, kommer til.

Justerbare lodrette diske styrer tildækning, selv ved høj hastighed. Til sidst sørger et stort, fleksibelt hjul for komprimering og optimal jordkontakt. Dette hjuls tryk reguleres kontinuerligt via lufttryk, skriver producenten.

rich-media-7
Zebra kan mindske rækkeafstand ved striptill. Foto: FMR Maskiner.