Maskinbladet, Frankrig

De fire- og fem-rysters TC-mejetærskere fra New Holland er blevet afløst af en ny TC-generation. I første omgang er der blot tale om de tre modeller med fem rystere med fornavnet 50, men der kommer også en fire-rysteres-udgave til næste år med fornavnet 40.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tre modeller med fem rystere er TC5060, TC5070 samt TC5080. Det er gennemgribende opdateringer, som New Holland har lavet på TC-serien, som foruden et helt nyt design også bærer en helt nyudviklet kabine med både integreret højre armlænskonsol, der følger sædet, A-stople med instrumentering til mejetærskerens informationer samt indstillinger.

Tærskesystemet er også blevet opdateret med blandt andet New Hollands selvregulerende blæsesystem Opti-fan, som kendes fra rotormejetærskeren CR. Desuden er korntanken også vokset i størrelse, og valg af skærebord til den nye TC-maskine kan være helt op til 20 fod. Desuden er motoren opdateret med SCR-teknologi.

Maskinbladet har netop været i Frankrig for at høste hvede og se nærmere på den nye mejetærsker. Der kan læses meget mere om den gennemgribende opdaterede TC-mejetærsker i Maskinbladet, som udkommer i næste uge.