Den 21. juni markerer firmaet A.P. Jørgensen henholdsvis 40 og 25 års jubilæum for to af sine medarbejdere. Den ene er forretningens ansigt udad til, sælger Bent Brammer, som har været ansat i 40 år. Den anden er reservedelsekspedient Sigfred Hansen, som har været ansat i 25 år.

Man mærker ikke på Bent Brammer, at der er gået 40 år siden, han blev ansat i firmaet som reservedelslærling. Og han mærker det heller ikke selv.

- Det er fordi, dagene går hurtigt, siger Bent Brammer.

Sådan føles det selvfølgelig, når man har travlt. Og det har Bent Brammer tydeligvis. Han er ikke på sit kontor, da Maskinbladet dukker op fem minutter før den aftalte tid, men få sekunder før mødetidspunktet ruller hans bil ind på parkeringspladsen foran kontoret, og Bent Brammer haster ud med hænderne fulde - og en afsluttet handel.

Samtalen går i gang, men først lægges lige en slagplan for, hvordan samtalen og fotooptagelserne skal forløbe.

- Fint, for så kan jeg hurtigt komme videre siger han.

Hurtigt rundt på pladsen

Da Bent Brammer skal vise den store udstillingshal, som A.P. Jørgensen opførte i 2008, hopper han ind i en golfvogn, som holder parkeret foran kontoret.

- Der var mange, der grinte ad mig, da vi fik den, men den holder stort set aldrig stille, fortæller Bent Brammer og mere end antyder dermed, at det lille køretøj har været en fornuftig investering.

For der er store afstande rundt på A.P. Jørgensens grund med flere store bygninger under tag, og køretøjet sparer mange skridt og ikke mindst tid - og netop det at bruge tiden effektivt er tilsyneladende vigtigt for Bent Brammer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begyndte som arbejdsdreng

Bent Brammer begyndte i sin tid som arbejdsdreng i skoleferierne, og i 1973 - som 18-årig - kom han i lære på reservedelslageret.

Derefter gik det stærkt for den unge Bent Brammer.

- Allerede den 1. oktober 1975 begyndte jeg som sælger, og så gik det eller slag i slag, fortæller Bent Brammer.

Det hurtige karriereskifte fra lageret til den udadvendte sælgerrolle har Bent Brammer en meget enkel forklaring på:

- Nic bestemte, at jeg skulle begynde som sælger, sig han.

Og sådan blev det.

Nic er afdøde maskinhandler Niels Jørgensens kaldenavn. Han døde i 2000, og var tredje generation i familieforetagendet, som blev grundlagt i 1896 af hans oldefar Anders Th. Jørgensen, der i 1926 overlod firmaet sønnen A.P. Jørgensen - Niels Jørgensens far. Han gav stafetten videre til Nic i 1966.

Efter Nics død trådte hans hustru, Ellen Jørgensen, ind i firmaet. Hun skiftede en revisorstilling i byen ud med chefjobbet i A.P. Jørgensen, som med andre ord har været kendetegnet af langvarige, stabile ejerforhold i familien.

Titlen er sælger

Bent Brammer fortæller, at Nic stort set ikke solgte noget, efter at Bent Brammer begyndte som sælger. Reelt har Bent Brammer derfor været firmaets eneste sælger, og det er han fortsat. Og selv om mange måske kender Bent Brammer som firmaets ansigt udadtil i mange sammenhænge, så er titlen sælger fortsat den, han bruger.

- Vi går ikke så meget op i titler, sig han og understreger, at Ellen Jørgensen er direktøren for firmaet, som i dag beskæftiger 36 ansatte.

EF gav fart på salget

Da Bent Brammer begyndte som sælger, blev der med hans egne ord solgt rigtig mange maskiner.

- Danmark var lige kommet med i EU, og det gik stærkt. Landbruget var også begunstiget af et par år med skattebegunstigelse af investeringer.

Igennem alle årene har A.P. Jørgensen haft en stor, fast kundekreds, som støtter godt op om firmaet. Og flere stede handler Bent Brammer da også med anden generation på gårdene - og i enkelte tilfælde endda tredje generation.

- Det er specielt, men det er også meget sjovt at se, hvem der har udviklet sig, og hvem der har afviklet, for der er stor forskel på, hvordan de enkelte bedrifter har udviklet sig.

Jobbet er en livsstil

For Bent Brammer er jobbet hos A.P. Jørgensen en livsstil, og han betragter det også som sin hobby.

- Jeg er glad hver morgen, når vækkeuret ringer, siger han.

Og han ligner ikke just en, der har problemer med reelt at have døgnvagt.

A.P. Jørgensen har næsten døgnåben. Der er automatisk betjening fra klokken syv til 23 hver dag, og i den store udstillingshal er der en stander med salgslister samt Bent Brammers telefonnummer.

Det er ifølge Bent Brammer en ordning, som mange kunder benytter sig af.

Men på fredag i tidsrummet klokken 13-17, når Bent Brammer og Sigfred Hansens jubilæer fejres på firmaets adresse, bliver han nok nødt til at sætte telefonen på lydløs, indtil gæsterne er gået, og han igen kan koncentrere sig om at betjene kunderne.