Når man som gæst trasker rundt på sommerens dyreskuer med en pølse i den ene hånd og børnenes balloner i den anden, tænker man næppe på, hvilken indsats der ligger bag bare en enkelt af dyrskuets stande. For virksomhederne deltager jo ikke bare det ene sted.

Lad os bruge Stemas som eksempel: Cirka 15 - femten - gange skal sælgerne hos Stemas sætte stand op og tage den ned igen, inden årets dyrskuesæson slutter om tre måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når dyrskuet i Roskilde netop åbner i denne weekenden, bliver det blandt andet med maskiner og tilbehør fra producenterne Weidemann, Yanmar, Amman og Adler, som præsenteres af den danske importør, Stemas. På dyrskuepladsen i Roskilde er det tredje gang på blot tre uger, Stemas sætter standen op.

Herefter følger endnu otte arrangementer, inden den travle sæson afsluttes i Ribe i begyndelsen af september.

- Det er noget af et roadshow, og der er masser af arbejde i det for os, der rejser med rundt. For oven i de to-tre dage lange dyrskue skal man tillægge en dag til opsætning og en dag til nedtagning - foruden transporten til næste destination, siger Peter Sørensen, der er sælger for Stemas i Sønderjylland og på Fyn.

Pakker to vogne

Maskinimportøren kommer med nogenlunde samme opstilling på alle sommerens arrangementer.

- Det er naturligvis vigtigt, at vi kan vise potentielle kunder en så stor del af vores katalog som overhovedet muligt, siger Peter Sørensen, som hen over sommeren får hjælp af to-tre kollegaer på de forskellige dyrskuer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når et dyrskue er slut, får sjakket travlt med at få pakket alt korrekt ned, så det er let at finde frem igen på næste destination. Maskiner og udstyr stuves godt sammen, så det kan være på lastbilen og blokvognen, der kører rundt i sommerlandet for Stemas.

Stemas' roadshow 2013 startede i Gl. Estrup sidst i maj. Herefter fulgte dyrskuet i Aabenraa, inden det i denne uge går løs i Roskilde. Så følger Odense og en stribe andre byer, inden sommerens store opgave på Have & Landskabsmessen i Slagelse 28.-30. august.