Igen i år kan Erhvervsakademi Aarhus melde om et stigende antal ansøgere til úddannelsen som jordbrugsteknolog.

I alt 81 har søgt optagelse gennem kvote 2. Det svarer til en fremgang på 50 procent i forhold til sidste år. Det viser beregninger fra erhvervsakademiet baseret på data fra optagelse.dk den 18. marts 2013, hvor fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2 udløb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Praksisnære uddannelser fænger

Uddannelsesleder Lars Villemoes glæder sig over fremgangen. Ifølge ham skyldes det formentlig den gode beskæftigelse inden for landbrugsspecialerne og en større bevidsthed om, at en videregående uddannelse giver langt større og bredere jobmuligheder.

- Det er glædeligt, at så mange har fået øjnene op for, at vi har en god uddannelse, og at man på to år kan tage en videregående uddannelse og få fodfæste på jobmarkedet. Uddannelsen er en attraktiv videreuddannelsesmulighed for faglærte landmænd, der f.eks. ønsker at blive rådgivere, undervisere eller sælgere, påpeger Lars Villemoes.

Teknologer i høj kurs i fremtiden

Ifølge jordbrugsteknologernes faglige organisation, JID, der organiserer 1.300 teknologer i Danmark, har arbejdsløsheden for denne faggruppe ligget stabilt gennem flere år. Men mange teknologer er i disse år på vej på pension og efterlader et behov for nye. Det siger JID-formand Uffe Pilegaard Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er ikke i tvivl om, at der vil være arbejde til de nye teknologer. Ude i det danske landbrug er der brug for mange nye teknologer med forstand på især regnskab, dyre- og plantebiologi. Fremtiden for jordbrugsteknologer tegner derfor lys, siger han.