MASKINBLADET, POLEN

Kongskilde indviede tirsdag officielt virksomhedens ombyggede og moderniserede fabrik i Kutno nær Warszava i Polen, hvor en synlig stolt direktør for Kongskilde Polska, Dariusz Blaszczyk, viste fabrikken frem for gæster og presse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I dag har vi 29.000 kvm. under tag. Det er næsten en tidobling siden jeg selv var med til at starte fabrikken - der kom med i Kongskilde-familien i 1997 - for 20 år siden. Dengang var vi 120 ansatte, og nu er vi 300. Samtidig er vores produktion mangedoblet, og med den seneste store investering i primært ny teknologi er vi klar til at bevæge os ind i fremtiden, sagde direktøren.

Kongskildes adm. direktør, Anette Ilsøe, samt Asbjørn Børsting, der er formand for Kongskilde Industries og koncernchef i moderselskabet DLG, var naturligvis også til stede ved åbningen.

- Gennem de seneste tre år er der investeret 12,2 mio. euro (ca. 90 mio. kroner) i fabrikken, og langt de fleste penge er brugt på ny teknologi med CNC-maskiner og robotter. Det betyder, at Kongskilde i dag er blandt branchens mest moderne virksomheder. Med denne modernisering har vi her i Kutno den største og mest moderne fabrik i koncernen, fortalte koncerndirektør Anette Ilsøe.

Katolsk velsignelse

Halvdelen af investeringen har Kongskilde selv stået for, mens de øvrige 50 procent kommer fra EU’s strukturfonde, der tilbage i 2009 gav tilsagn om 6,1 mio. euro til nyt produktionsudstyr og udvidelse af faciliteterne.

- Flagene er hejst, og det skal naturligvis understrege, at vi i dag indvier fabrikken her i Kutno, hvor ikke et hjørne er gået fri i den modernisering, vi har taget i to step, sagde Asbjørn Børsting, da han sammen med Anette Ilsøe, Dariusz Blaszczyk og en lokalpolitiker fra Kutno klippede den Kongskilde-røde snor over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en festdag, og vi er stolte af at kunne bruge disse velfungerende rammer, når Kongskilde harver, Nordsten såmaskiner og Howard rotorharver skal se dagens lys. Situationen er nemlig den, at vi oplever en fornuftig tilgang af ordrer på redskaberne her fra Polen, idet vi over de sidste par år har øget antallet med 25-30 pct., tilføjede Asbjørn Børsting.

Den moderniserede fabrik blev i forbindelse med åbningen velsignet en lokal katolsk præst, som er almindelig kutyme i den del af det katolske Polen.

Moderniseringen af fabrikken drejer sig langt hen ad vejen om nyt produktionsudstyr, som blandt andet tæller tre svejserobotter, adskillige CNC-maskiner samt et topmoderne overfladebehandlingsanlæg. Samtidig er der etableret nyt reservedelslager, overdækket råvarelager samt bedre infrastruktur. Det gør det blandt andet muligt at producere i mindre serier og dermed øge fleksibiliteten i produktionen til gavn for kunderne.

Optimistisk formand

Den moderniserede fabrik giver også Kongskilde mulighed for på tværs af lande-grænser at samarbejde endnu mere, da det nye produktionsudstyr bidrager til en større grad af egenproduktion.

- Vi står nu med en topmoderne fabrik, og en flok yderst motiverede medarbejdere, der bidrager til, at Kongskilde kommer ud i alle kroge af Europa og også adskillige andre markeder, f.eks. Nordamerika, Sydafrika og Japan, sagde Asbjørn Børsting og tilføjede, at han er meget optimistisk om Kongskildes fremadrettede aktiviteter, hvor strategien fortsat er at lancere et nyt redskab hvert år inden for de forskellige produktområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kongskilde Industries har ud over Polen også store produktionsanlæg i Sverige og Danmark og lidt mindre anlæg i Tyskland og Nordamerika. I alt er der beskæftiget ca. 1.100 medarbejdere i koncernen, der har delt aktiviteterne ind i 4 divisioner. Den største division er inden for jordbearbejdningsredskaber, dernæst kommer græsmaskiner og fuldfodervogne, salg af pneumatiske anlæg til papir- og plastikindustrien samt Korndivisionen, som omfatter anlæg og komponenter til håndtering og opbevaring af korn.