Større ændringer af husdyrloven må vente, til den kommende Natur- og Landbrugskommission har afsluttet sit arbejde. Sådan lyder meldingen nu fra Socialdemokraternes miljøordfører, Torben Hansen. Det skriver altinget.dk.

- Vi vil afvente, hvad kommissionen kommer med. Det tjener ikke noget formål at lave en ny regulering nu, hvis kommissionen om et år foreslår, at man skal regulere på en helt tredje måde, siger han til altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meldingen kommer, selv om et ekspertudvalg allerede én gang har kulegravet den omdiskuterede husdyrlov. I juni sidste år afleverede det såkaldte husdyrreguleringsudvalg en række anbefalinger til, hvordan lovgivningen kunne forenkles. Anbefalingerne blev bakket op af både landbrug og grønne organisationer, som opfordrede politikerne til hurtigt at føre anbefalingerne ud i livet.

Men nu ser det ud til, at de større anbefalinger i hvert fald får lov til at samle støv i et år, mens Natur- og Landbrugskommissionen arbejder.

- Kommissionen skal se på hele landbrugets situation. Husdyrloven indgår i et samspil med anden lovgivning, så det er naturligt, at vi venter på kommissionen og laver ændringerne i en fælles lovpakke, siger Torben Hansen.