Danmarks første Økologi-Kongres er ved at blive stablet på benene, og under temaet "Holdning og handling" skal deltagerne debattere en række forskellige emner inden for økologien. Emnerne går fra nyeste forbrugertrends over komposteringsstalde til økologiens principper.

Baggrunden for temaet er, at økologi er båret af både holdning og handling - hos landmænd, virksomheder og forbrugere. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Holdningen er grundlaget for den aktive markedsudvikling, der har gjort danskerne til verdens mest økologivælgende forbrugere. Ved at lade holdningen være ledestjerne styrer man selv mest muligt - og sikrer, at retningen går mod en mere bæredygtig fødevareproduktion, skriver arrangøren - Videncentret for Landbrug - i en pressemeddelelse.

- På kongressen holdes værdierne op mod praksis. Og dette realitetstjek kan medvirke til at udvikle økologisk landbrug og fødevareproduktion, så vi forsat oplever en tæt samklang med forbrugernes ønsker og med produktionen af sunde kvalitetsfødevarer, hvor produktionen sker under hensyntagen til natur, miljø, landmænd og klima, lyder det fra projektleder for kongressen Tomas Nørfelt fra Videncentret for Landbrug. 

Kongressen finder sted i Vingstedcentret nær Vejle i dagene onsdag og torsdag den 23.-24. november 2011.