Automatisk oplæsning:

Arla Foods har sendt svar til retten i sag om gennemsigtighed og åbenhed

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Arla ønsker ikke at give oplysninger til andelshavere om beslutninger om blandt andet fastsættelse af mælkepriser.

Arla Foods har 17. marts svaret retten i Århus vedrørende LDM's og fem repræsentantskabsmedlemmers anmodning om indsigt vedrørende principper og beslutninger m.m. omkring fastsættelse af mælkepriser på vegne af fem repræsentantskabsmedlemmer, skriver LDM i en pressemeddelelse.

- Ikke overraskende ud fra de oplysninger Arla Foods har givet til pressen og til repræsentantskabet, mener mejeriet ikke, at repræsentanterne har ret til noget af den ønskede indsigt og ønsker anmodningen afvist, skriver LDM, der under hele forløbet har støttet de fem repræsentantskabsmedlemmer.

Hemmeligholdelse

LDM finder det dybt kritisk, at bestyrelsen i et medlemsejet selskab forsøger at hemmeligholde vigtige principper og beslutninger for ejerne ved at nægte indsigt vedrørende fordeling af afregningspris for den indvejede mælk. En af andelsrettens hjørnesten er andelshavernes ret til ligebehandling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Naturligvis kan alle ikke behandles millimeter lige i enhver henseende, men når det drejer sig om afregningspris og tillæg, skal der være fuldstændig klare linjer, og det har der tilsyneladende ikke været. Der er efter LDM's overbevisning stor opbakning til andelsselskabsformen i Arla Foods, og så må ledelsen indrette sig efter gældende andelspraksis og derunder repræsentanternes ret til indsigt, mener LDM.