Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

„SmartFold“

20. okt. | Indrykket af GRIMME Skandinavien A/S

„SmartFold“: Klapmekanismen, som der er ansøgt patent på, til liftophængte frilæggere

Del artiklen:

Mange steder i verden tages kartoflerne maskinelt op af jorden og opsamles herefter manuelt. Der anvendes enkle, liftophængte, 2-rækkede frilæggere med en gennemgående skærplade. Rensningen udføres som regel med en kort jordkæde og en efterfølgende mekanisk vibrationsrist. Maskinerne anvendes med traktorer i ydelsesklassen fra ca. 40 til 70 hk. I denne proces opstår der høsttab på 5 - 20 % på grund af tabte knolde.

På Agritechnica præsenterede GRIMME, som en del af joint venturen med den indiske producent Shaktiman, den nye liftophængte frilægger SGRW 200 med ekstra klapbar jordkæde, der sikrer en mere effektiv kartoffelhøst.

Den torækkede, trepunktsophængte maskine har det i Europa almindelige spadeskær, som kun optager knoldelejet i rækken og hermed tager mindre jord med ind i maskinen. Stor og hårde jordklumper, som overvejende findes i fureområdet, optages ikke. Skærets dybdeføring udføres vha. kamtromlen, som bryder skorpen på kamoverfladen. To tallerkenskiver per række sørger for, at der ikke opstår blokeringer under anvendelsen.

Innovationen af den klapbare 2. jordkæde
Den hydrauliske klapmekanismen der er anmeldt patent på, til den 2. jordkæde. „SmartFold“ giver mulighed for at flytte maskinens tyngdepunkt fremad på forageren eller på vejen. Det tydeligt reducerede løftekraftbehov, giver i første omgang mulighed for at bruge den nye frilægger med to produktskånsomme jordkæder i en ydelsesklasse fra 50 hk. 

På marken kan landmanden glæde sig over, at rensningen for jord og knolde er tydeligt forbedret. Der fås en presvalse som ekstra udstyr til maskinen, der jævner jorden efter optagningen af kartoflerne og trykker jorden overfladisk. På denne måde sikres det, at 100 % af kartoflerne lægges godt synligt. Det store høsttab, der blev beskrevet i starten, undgås fuldstændigt.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser