Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Udsigt til Europa-premiere for Komatsu-graver på ScanMek

19. dec. 2019 | Indrykket af Scantruck A/S

Japanerne udbygger serien af gravemaskiner med IMC og lancerer også læssemaskinen Komatsu WA475-10

Del artiklen:

Scantruck kan byde på en vaskeægte Europa-premiere, når maskinfirmaet fredag den 17. og lørdag den 18. januar får dusinet fuldt af ScanMek-messer. Udgave nummer 12 af Scantrucks egen årlige maskinudstilling i hovedkvarteret i Skive bliver med en funklende ny gravemaskine med intelligent maskinstyring. Og så må produktchef Kasper Vissing i øvrigt ikke afsløre mere.

”Komatsu har lagt låg på nærmere detaljer om den nye intelligente maskine, så vi véd kun, at der er tale om en storebror til 23 tons-maskinen Komatsu PC210LCI-11 og altså født med integreret maskinstyring. ScanMek 2020 bliver det første sted, den vises i Europa”, siger Kasper Vissing.

Mere åbenhed er der omkring en anden nyhed, som Scantruck kan præsentere på ScanMek i januar. Nemlig gummihjulslæsseren Komatsu WA475-10, som der er spejdet efter med store forventninger, siden Komatsu viste den på Bauma i München i april.

”Der kan gå en rum tid, fra en maskine præsenteres som brandvarm nyhed på Bauma, til den lanceres i det virkelige liv. Det er også tilfældet med WA475-10, som Komatsu er klar til at lancere nu. De første kunder har da også stået og trippet, og nu er den 26 tons tunge læsser med 291 hk her så. Den får helt klart en fremtrædende rolle på ScanMek”, fortæller Kasper Vissing.

 

Variabel power-kontrol

Specielt tre elementer har været med til at sende forventningerne til maskinen helt i top.

WA475-10 har hydrostatisk-mekanisk transmission, som sikrer både markant lavere brændstofforbrug og samtidig højere produktivitet. Et nyt patenteret system gør transmission og bombevægelser helt uafhængige af hinanden. Det er det, Komatsu kalder variabel power-kontrol, og som sikrer fuld kraft på hydraulikken, uden at maskinføreren giver gas. Og så har Komatsu-konstruktørerne skabt en helt ny kabine, som både er større og voldsomt opdateret. Den effektive plads i kabinen er forøget med cirka 25 procent i forhold til tidligere”, forklarer produktchefen.

 

Nyt fra Manitou og GMG

Også fra det andet af Scantrucks to helt store mærker, Manitou, er der spændende nyt i vente. Der bliver lejlighed til at se og røre ved den nye bomlift Manitou 200ATJe Oxygen, som også var blandt de skoldhede nyheder på Bauma. Dengang lanceret som futuristisk konceptmaskine. Nu er den eldrevne lift i serieproduktion hos Manitou og også klar til ScanMek.

Det samme bliver en ny lift fra den amerikanske saxlift-producent Global Machinery Group, som i det daglige forkorter sig selv til GMG. Maskinen GMG 6094-RT er klar til rollen som koncernens ny topmodel på det danske marked. Den byder på arbejdshøjde op til 20,1 meter og en kapacitet op til 540 kg. 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser