Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

En kvart million svin og 10 teleskoplæssere

18. nov. 2020 | Indrykket af Scantruck A/S

En af Danmarks største svineproducenter med 25 ejendomme er helt afhængig af flåden af Manitou-maskiner

Del artiklen:

”I love bacon” står der på t-shirts, som nogle af folkene på gården Grøndal ved Give kan træffes i. På bilerne sidder klistermærker med ”Proud to be a pig farmer”. Og det er intet under, at medarbejderne på Grøndal har et særligt og kærligt forhold til grise. Gården er en af ikke færre end 25 ejendomme i noget, der bedst kan betegnes som en svine-koncern.

På årsbasis bliver det til i omegnen af en kvart million grise fra ejendommene, der drives af familien Kjær Knudsen med base i Ringsted. Peter Kjær Knudsen og sønnerne Kim Kjær Knudsen, Knud Kjær Knudsen og Anders Ferm-Knudsen, som med en solid medarbejderstab har bragt virksomheden op blandt de allerstørste svineproducenter i Danmark.

En solid medarbejderstab – plus 10 Manitou-teleskoplæssere.


De daglige nøglemaskiner

”Med vores nye Manitou MLT737-130PS+ Elite har vi nu 10 teleskoplæssere i drift – samtidig. Vi har kørt med Manitou siden 1995. Hen ad vejen er der naturligvis sket udskiftninger, og den nye er nummer 17 eller 18 i alt. Teleskoplæsserne er vores daglige nøglemaskiner, som vi er helt afhængige af”, fortæller Kim Kjær Knudsen.

”Når vi har valgt netop en MLT737 Elite til det jyske, hænger det sammen med, at maskinen med sin 40 km/t-gearkasse kan betjene fire nærliggende ejendomme”, siger han.

Den imponerende flåde af teleskoplæssere får lov til at tage fra med alskens forskellige opgaver. Der løftes paller, der løftes halmballer, der læsses korn, og Manitou’erne håndterer også diverse andre fodermidler på Kjær Knudsens ejendomme både i Jylland, på Sjælland og i Sverige.

”Selv bruger jeg såmænd også en teleskoplæsser til at flytte grise med internt på ejendommen. Jeg har modificeret en vogn, som oprindelig er til at spænde efter en traktor. I stedet monterer jeg nu vognen i redskabsfæstet i fronten af teleskoplæsseren og kan så nemt flytte rundt med grise”, forklarer Kim Kjær Knudsen.


 Familieskab

Syv af de 10 Manitou-maskiner er stationeret på svinegårde på Sjælland. To er rullet over på den anden side af Øresund til ejendomme i Sverige, og den nye MLT737-130PS+ Elite bruger sin store løftekapacitet på op til 3,7 tons på Grøndal ved Give. Maskinen har en løftehøjde på tæt på syv meter.

Det er ikke blot hos den store svineproducent, der er en god portion familieskab i teleskoplæsserne. Hos Scantruck er det sælger Michael Lehnshøj, der har forsynet familien Kjær Knudsen med Manitou-maskiner de seneste fire år. Inden han tog over, var det hans far, nu afdøde Finn Lehnshøj, der var kendt som Mr. Manitou, der tog sig af leverancerne.

”Når man sælger Manitou, er et af privilegierne, at man kommer til at kende mange virksomhedshistorier. Kjær Knudsen er en af de helt specielle. Det er meget imponerende og ganske unikt, hvad familien har opbygget. Heldigvis udvider de med en ny maskine stort set hver gang, de udvider virksomheden med en ny ejendom med svineproduktion”, siger Michael Lehnshøj.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter