Jeg tror på, at landmænd i fremtiden kommer til at gøre mere ud af at få forbrugeren til at forstå værdien af det kæmpe arbejde, der lægges ude i landbruget. Et godt eksempel på denne tendens, der allerede har vundet indpas, er Økodag.

Mit navn er Søren, jeg er 22 år gammel og landbrugselev på Stensbølgård ved Kirke

Hyllinge i Lejre Kommune midt på Sjælland. Gården drives af Johan Frederiksen (4. generation) og Kirsten Sivertsen og er et alsidigt landbrug med malkekøer, æglæggende høns i mobilt hønsehus samt grøntsags- og foderproduktion. Ejendommen har været økologisk siden år 2000 og haft egen gårdbutik siden 2015. Desuden afsættes en del grøntsager til restauranter og fødevarefællesskaber forskellige steder på Sjælland.

Mælkeproduktionen består af en besætning på 120 RDM-køer i en sengebåsestald fra 1976, der løbende er ombygget, herunder malkestalden, der i dag er en 2x7 sildebensstald. Udover køerne tæller kvægbruget også opdræt af kvier samt nogle få stude. Mælken leveres til det lille ismejeri Hansens Is i Jægerspris. Som elev finder jeg det ganske tilfredsstillende at vide ret præcist, hvad mælken bruges til. Det gør det unægtelig lidt sjovere at stå op og åbne stalddøren til morgenmalkning kl. 04.45, når man ved, at det bliver til produkter, man både selv og forbrugeren sætter stor pris på.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind