Abonnementsartikel

Big Data er vejen frem. Også i landbruget. Data og kunstig intelligens forventes at løse mange af svineproduktionens fremtidige udfordringer.

Forventninger til fremtidens landbrugsproduktion er høje. Dansk landbrug forventes at fortsætte strukturudviklingen mod større og færre bedrifter med et mindre samlet areal i omdrift. Samtidig forventes det, at landbruget leverer mere natur, mindre miljøbelastning og mere dyrevelfærd. Husdyrproducenternes medicinforbrug ønskes sænket og sporbarheden øget for at leve op til en højnet fødevaresikkerhed. Alt dette med en samtidig stigning i produktivitet og effektivitet på de kommercielt drevne bedrifter, der vil råde over færre og færre hænder til at udføre arbejdet. Dette ambitiøse fremtidsscenarie1 bygger på tre vigtige grundpiller, som efterhånden gennemvæver hele vores moderne samfund: teknologisering, automatisering og dataficering.

Dataficering leverer mere viden

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.