Lyt til artiklen:

Sønderjysk kvægmøde har fokus på foder, klima og politik

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Det bliver en blanding af faglige og politiske indlæg, som kommer til at udgøre programmet ved det sønderjyske fælleskvægmøde, som Syddansk Kvæg traditionen tro afvikler. Mødet foregår på Agerskov Kro den 30. januar, det skriver Syddansk Kvæg i en pressemeddelelse.

Igen i år er kvægmødet opdelt i to afdelinger med faglige indlæg om formiddagen samt en politisk del efter frokost.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dagen indledes med beretning af Syddansk Kvægs formand, Niels Martin Krag, inden lederen af Syddansk Kvæg, Carsten Friis, følger op på beretningen.

Herefter følger de faglige indlæg. Klaus Kaiser fra Seges Innovation stiller spørgsmålet; Har danske mælkeproducenter mulighed for at opfylde landbrugets klimamål? Han følges op af Anne-Sophie Bunch Kjærsgaard fra Arla, som fortæller om emnet: Fremtidens mælkeproduktion afhænger af klima og bæredygtighed.

Dernæst stiller rådgivere skarpt på emnerne:

  • Grundlaget for en optimal ydelse ligger i grovfoderet v/ Cornelis Van Santen, Syddansk Kvæg og Nis Callesen, Spiras Planteavl.
  • Følg op på din fodring (økonomi) v/ Søren Moesgård Knudsen, og Melani Redlefsen Colfach Poulsen, begge Syddansk Kvæg.

Eftermiddagens indlægsholdere er formanden og direktøren for Landbrug & Fødevarer Kvæg - henholdsvis Christian Lund og Ida Storm.

Sektordirektør Ida Storm har i det seneste Kvægnyt kommenteret den nye beregningsmetode for drivhuseffekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er dejligt, at der kommer forøget fokus på denne anderledes måde at opgøre metans drivhuseffekt. Men det forhindrer ikke, at vi som kvægbrugere stadig skal strenge os an for at reducere væres metanudledning mest muligt, konstaterer Ida Storm.

Kvægmødet afvikles i et samarbejde mellem Syddansk Kvæg og de tre syd- og sønderjyske landboorganisationer Landbrugsrådgivning Syd, LHN og Spiras. Alle sønderjyske kvægbrugere er velkomne.