Lyt til artiklen:

IPM-dag med overvældende interesse

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Dansk Planteværn og Seges Innovation inviterede 27. september til Temadag, hvor Trudsholm Gods mellem Holbæk og Roskilde lagde hus og marker til.

Camilla Løjtved fra Dansk Planteværn vurderede, at der var godt og vel 130 deltagende til arrangementet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Selv i sidste øjeblik ringede folk og ville høre, om der var plads. Så det er virkelig en fornøjelse at se, at interessen bare vokser og vokser for vores temadage. Og så er vi så heldige, at vejret viser sig fra sin smukkeste side, sagde hun.

Med over 20 grader, høj sol og ingen vind var det perfekte rammer for arrangementet, der i år blev holdt for tredje gang. I 2021 var temaet "Innovativ Plantebeskyttelse - fremtidens muligheder" og i 2022 var det "Integreret Skadedyrsbekæmpelse", der var omdrejningspunkt for temadagen.

Populariteten er taget til over årene, og derfor blev arrangementet holdt i den gamle hestestald på Trudsholm Gods, der er større end lokalene på Ryegaard Gods, hvor det blev holdt i 2022.

Der var tid til at gå rundt til en række virksomheder, der havde taget stande med, hvor en række nye teknologier inden for præcisionslandbrug blev fremvist.

Johan Scheel, der er ejer af Ryegaard og Trudsholm Godser, introducerede bedrifterne for deltagerne og fortalte, hvorfor de havde valg at takke ja til at være vært for temadagen arrangeret af Dansk Planteværn og Seges Innovation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi gør det af tre grunde. For fortsat at effektivisere vores landbrugsbedrift, bevare vores naturværdier og for det tredje, at vi gerne vil vise vores kolleger i branchen, hvad der kan lade sig gøre med præcisionsteknologi, selvom man har ældre maskiner. Og da vi har nogle dygtige medarbejder, der både vil og kan, takkede vi ja, sagde Johan Scheel.

rich-media-4
Johan Scheel er ejer af Ryegaard og Trudsholm Godser. Foto: FBG Medier - Anders Melchiorsen.

Mange af dagens oplæg kredsede om praktiske løsninger på præcisionslandbrug, og hvordan ældre maskiner passer ind i den ligning.

Efter oplæggene blev deltagerne delt op i to hold, der skiftevis kunne opleve oplæg fra de forskellige virksomheder på standene og se, hvordan Ryegaard og Trudsholm Godser håndterer præcisionssprøjtning og såning.

rich-media-5
De faglige oplæg blev holdt i Trudsholm Gods' gamle hestestald, der er nyrenoveret. Foto: FBG Medier - Anders Melchiorsen.
rich-media-6
Der var demonstrationer af sprøjte- og såteknik. Foto: FBG Medier - Anders Melchiorsen.
rich-media-7
Arrangørerne af IPM-dagen her repræsenteret af Carsten Fabricius, afdelingsleder - planteværn ved Seges Innovation, Tanja Andersen, direktør i Dansk Planteværn, og Johan Scheel, ejer af Ryegaard og Trudsholm Godser. Foto: FBG Medier - Anders Melchiorsen.