Abonnementsartikel

For Bruno Petersen fra Lunde i Vestjylland var der tale om genvalg, da han købte en 22 kubikmeter BvL fuldfoderblander. For Ølgod Maskinforretning var det derimod den første BvL, de solgte, efter at de ved årsskiftet blev BvL-forhandler.

Bruno Petersen driver sin mælkeproduktion med 215 SDM køer, og den gamle BvL-vogn har dagligt fodret dem og godt 200 stykker opdræt, så der er gået mange tons fuldfoder gennem blanderen i de 17 år, den har gjort tjeneste på gården. Det har også slidt 2 sæt snegle op og gjort det nødvendigt at svejse lidt ekstra plade på de nederste 30 centimeter af blandekarret nogle steder, men det er ifølge Bruno Pedersen meget forventeligt.

- Den har faktisk aldrig haft et nedbrud. Vi har fået den serviceret, og ellers har den bare fungeret upåklageligt, men nu var det også ved at være tiden med en udskiftning, erkender den vestjyske mælkeproducent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direkte adspurgt om, hvad han vil fremhæve ved BvL-vognen, er svaret.

- Den er driftssikker. Og den blander godt og er nem at tømme helt, hvis man lige giver den 10 sekunder med 1.000 rpm på PTO'en - og ja, den gør bare det, den skal.

BvL-produktprogrammet tilbyder kvægproducenter mange løsninger

Steen Olesen fra Ølgod Maskinforretning er naturligvis glad for handlen, men mindst lige så glad for historien bag den.

- Det bekræfter, at vi leverer kvalitetsvogne, som landmændene kan stole på, forklarer Steen Olesen fra Ølgod Maskinforretning.

Han fortæller, at størrelsen på de 22 kubikmeter faktisk er ved at blive en bestseller igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan levere BvL-vogne fra 3 til 46 kubikmeter. Hvor der for nogle år siden stort set kun blev efterspurgt store vogne, er der nu flere, der spørger på mellemstore vogne, for de ændrer fodringsstrategi til mere gruppeopdelt fodring og også hyppigere udfodringer, forklarer Steen Olesen.

BvL er et tysk fabrikat og leveres direkte fra fabrikken til få forhandlere i Danmark, som får hjælp af en dansk produktekspert. Produktprogrammet omfatter foruden de konventionelle traileropbyggede fuldfoderblandere fra 3 - 46 kubikmeter også stationære og selvkørende blandere, blokskærere og siloskovle og flere typer strømaskiner. Hvis kunderne ønsker at kombinere strømaskine og fuldfoderblander i én enhed, kan BvL også levere det.