Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten var i dag værter for fagdagen Køer og Grøn Energi. Det blev holdt i kostalden hos mælkeproducent René Lund Hansen, Løgstør, skriver Agri Nord.

Blandt hans cirka 500 køer var der opstillet seks forskellige faglige stationer, hvor der var oplæg om kvægfodring, hvede- og rapsdyrkning, ledelse, kalvemanagement og grøn energi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter staldbesøget rykkede selskabet til Pavillon Christiansminde i Løgstør, hvor der var flere faglige indlæg og julefrokost.

Det er anden gang, at Hedegaard tager initiativ til en kvægfaglig dag, hvor de inviterer på bedriftsbesøg hos en landmand, og hvor landmandens rådgivere sammen med Hedegaards konsulenter holder faglige indlæg.

Netop samarbejdet mellem konsulenterne fra de forskellige landboforeninger, andre private rådgivere og konsulenterne fra grovvaren er fokus for Hedegaard, når de arrangerer Fagdag Kvæg.

- Vi er alle kompetente og har fokus på de forskellige faglige områder, og min holdning er, at fire øjne ser bedre end to. Specielt med de meget store kvægbrug, der kommer i fremtiden, bør ingen af os være bange for at samarbejde, siger Henrik Mikkelsen, der er faglig chef Kvæg hos Hedegaard.

Hedegaard afvikler i år arrangementet tre steder. Udover hos René Lund Hansen i Løgstør var der i går fagdag hos Bo og Dorthe Skovbjerg Nielsen i Vrå, og den 11. december er det i Give hos Søren Røndbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Chef for planteavl i Agri Nord, Flemming Floor Jensen havde oplæg om raps- og hvededyrkning i marken lige udenfor kostalden.

Han er rigtig glad for at komme ud i marken sammen med landmændene.

- Det er et rigtig godt initiativ, Hedegaard har taget her, og vi er glade for at være med. Det er herude vi kan se rapsen, for eksempel effekten af etableringsmetoden. Det kan man ikke se på papiret, siger han.