Abonnementsartikel

Hos Agrovi har man valgt at lade årets så-demonstrationer fokusere udelukkende på no-till direkte såning. På tre forskellige marker i både Danmark og Sverige har mulighed for at opleve flere no-till maskiner i aktion.

- I stedet for store så-demonstrationer, hvor et omfattende antal maskiner er i aktion i marken, har vi i år valgt at fokusere udelukkende på no-till demonstrationer med direkte såning. Her kommer vi til at se nærmere på 5-6 maskiner og rigtig gå i dybden med de fordele, ulemper og gevinster, der er forbundet med den enkelte maskine. Det bliver nogle rigtig spændende dage for alle, der er nysgerrige på eller har lyst til at gå i dybden med no-till, siger planteavlschef Hans Henrik Drewsen Fredsted fra Agrovi.

Alle tre så-demonstrationer finder sted i september i henholdsvis Holeby, Landskrona i Sverige og i Gørlev. Alt i alt en række gode muligheder for at se flere forskellige marker blive bearbejdet via no-till.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Sverige har vi en række kunder, som arbejder intenst med CA, hvilket gør det spændende for os også at være til stede der og høste erfaringerne i, hvordan de gør det. De henter rigtig mange gode erfaringer fra udlandet, som vi glæder os til at høre mere om, når vi skal besøge Rönneberga og Nylanders jordbrug 17. september, siger Hans Henrik Drewsen Fredsted.

Langsigtede investeringer

Siden 2000 har Agrovi arbejdet med Conservation Agriculture (CA). Og siden 2011 har Knudstrupgård ved Fjenneslev fungeret som test-landbrug udelukkende med CA som en del af forskningsprojektet "Grønne marker, Stærke rødder" sammen med Københavns Universitet.

- Takket være vores arbejde på Knudstrupgård med Søren Ilsøe i spidsen, har vi en god mængde erfaringer og resultater med Conservation Agroculture og direkte såning, som vi glæder os til at dele med landmændene i marken til vores så-demonstrationer. Ideen er, at vi følger op på de her så-demonstrationer med flere af samme slags og løbende informerer deltagerne om udviklingen ude i marken. På den måde kommer vi hele vejen rundt om indsatsen og får delt erfaringerne hele vejen rundt, tilføjer Hans Henrik.