En ny italiensk undersøgelse viser blandt andet at plantedrikkenes indhold af næringsstoffer er lavere end i mælk, og således ikke dækker småbørns behov for protein, vitaminer og mineraler i tilstrækkelig grad, skriver Mejeri.dk.

Bag undersøgelsen står en række italienske forskere og børnelæger, som har set på indholdet af vitaminer og næringsstoffer i såvel mælk fra en række forskellige pattedyr som i fem forskellige plantedrikke ? specielt med fokus små børns ernæringsbehov

Artiklen fortsætter efter annoncen

Proteinkvaliteter

Undersøgelsen påpeger blandt andet at proteinindholdet i plantedrikkene generelt er lavere og af en ernæringsmæssigt dårligere kvalitet end i mælk. Om dette siger ernæringschef/mejeri i Landbrug & Fødevarer, Merete Myrup:

- Der er tale om en anden proteintype i plantedrikke, som dels har en anden sammensætning, dels er af en lavere kvalitet end i mælk, og som er sværere for kroppen at optage. Vi har alle sammen brug for protein af høj kvalitet til at vedligeholde vores muskelmasse, men det er især vigtigt for børn i voksealderen, hvor de har ekstra behov for protein til at opbygge muskler og væv, siger Merete Myrup til Mejeri.dk.

Læs hele undersøgelsen.