15,8 procent - så meget er det lykkedes danske mælkeproducenter at sænke antibiotikaforbruget i første kvartal i forhold til samme periode sidste år. Faldet skyldes primært en reduktion i forbruget til yverbehandlinger, hvor størstedelen af mælkeproducenternes forbrug af antibiotika ligger.

- Det er virkelig en imponerende indsats, mælkeproducenterne har ydet. Vi har brugt mange kræfter på at informere om den strategi, som producenterne bør arbejde ud fra med henblik på både at sænke antibiotikaforbruget og forbedre yversundheden. Den her udvikling viser, at de har taget strategien til sig, siger Michael Farre, dyrlæge i Seges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I efteråret 2016 præsenterede han, i samarbejde med bestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, Kvæg, danske mælkeproducenter for en ny strategi til at reducere antibiotikaforbruget. Det skete på en række stormøder rundt om i landet.

Og det ser ud til at landmændene allerede har taget strategien til sig. Det glæder Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg.

- Vores budskab til landmændene var: Forebyg i stedet for at helbrede og spar på medicin til glæde for både dyrene, økonomien og forbrugerne. For selv om vi er blandt de lande i verden, der har det laveste forbrug af antibiotika til behandling af dyr så forbruget kan faktisk godt sænkes endnu mere, siger han.