Den danske-svenske importør af mærket Knight, Scan-Agro, introducerer nu en ny harve på både det danske og svenske marked.

Knight Farm Machinery er mest kendt for marksprøjter, men har også en produktion af harver i den tunge ende af skalaen. Flere af harverne er udviklet til den stive engelske lerjord, og den danske importør forventer derfor ikke, at de får stor udbredelse i Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men netop Raven-harven, som nu introduceres, vurderes at kunne få en plads på markedet.

- Vi har set harven arbejde under forskellige forhold, og den gør et fantastisk stykke arbejde, siger Finn Søndergaard, salgs- og marketingchef hos Scan-Agro.

Han forklarer, at der er tale om en såkaldt One-pass kultivator, hvilket betyder, at arbejdet gøres færdigt i én arbejdsgang. 

Harven er opbygget med kraftige grubetænder forrest, som løsner i dybden, blandt andet i traktorens hjulspor. Efter grubetænderne er der monteret en række dybdejusterbare tænder, der arbejder mere øverligt. Disse tænder er monteret med SpeedLock-hurtigskifte-spidser.

- Placeringen af grubertænderne og de mere øverlige tænder tillader et god gennemgang i harven, fremhæver Finn Søndergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Yderligere er der monteret to rækker tallerkener, som sikrer en god gennemskæring, opblanding og jævning. Tallerkenerne er beskyttet af gummi-torsions-stave. Dybderegulering af tallerkenerne foregår hydraulisk fra kabinen uafhængig af harvens øvrige arbejdsdybde, fortæller Finn Søndergaard.

Allerbagest er der monteret en kraftig V-formet pakkervalse, som sikrer en god efterpakning og samtidig bestemmer arbejdsdybden. Pakvalsen og dermed arbejdsdybden er ligeledes hydraulisk justerbar fra kabinen.

Pakvalsen kan hydraulisk løftes ind over harven, således at transportlængden reduceres og belastningen på traktoren mindskes.

I England anvendes Knight Raven-harven blandt andet efter kartofler og sukkerroer, fordi blot én gennemkørsel efterlader en gennemarbejdet og plan mark, der er klar til efterfølgende såning.

Tre forskellige arbejdsbredder

Knight Raven harven leveres i tre forskellige arbejdsbredder på henholdsvis 2,5 – 2,8 og 3,1 meter.

Harven kræver kræfter - en 2,5 meter-model skal afhængig af jordtype og harvedybde bruge mellem 150 og 200 hestekræfter, og en 3,1 meter-model kræver op til 300 hestekræfter under ekstreme forhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vises frem i Roskilde og Borgeby

På Roskilde Dyrskue bliver der lejlighed til at se nærmere på Knight Raven. Også i forbindelse med Borgeby Fältdagar i Sverige sidst i juni bliver der mulighed for at se maskinen – på Borgeby endda i drift, idet Scan-Agro demonstrerer maskinen på et areal i tilknytning til messestanden.