I Danmark og Sverige kører allerede enkelte af de gule Knight-sprøjter importeret af kunderne selv. Ellers kendes Knight på vore breddegrader mest som producent af de selvkørende Scan-Sprayer SP samt bommene på Scan-Sprayer, som enten produceres af Knight eller licens-produceres,

Det er da også Scan-Agro, der står bag den nye import af Knight sprøjterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har set en mulighed for at supplere programmet af Scan-Sprayers med et mere prestige fyldt mærke. Selv om mange af de grundlæggende teknologier er de samme, er der forskelle på de to mærker. For eksempel kører Scan-Sprayer med fast aksel som standard med tilvalg for hjulstyring og hydraulisk akselaffjedring. På de fleste trailer sprøjter fra Knight er automatisk hjulstyring og luftaffjedring på akslen standard, ligesom styringer, armatur med videre er anderledes, siger Finn Søndergaard, sprøjteekspert hos Scan-Agro.

Bredt udvalg af sprøjter

Knight tilbyder et bredt produktprogram, som består af liftsprøjter fra 1.000–1.500 liter med bomme op til 30 meter, trailersprøjter fra 2.500–6.500 liter med bomme op til 40 meter, Demount påbygningssprøjter til JCB Fastrac, MultiDrive og andre samt selvkørende sprøjter fra 3.000–6.000 liter og bomme op til 40 meter.

Alle sprøjter er som standard med Maximizer-væskesystemet. Maximizer forenkler måden, hvorpå sprøjten styrer sprøjtevæsken ved at minimere slangelængderne på sprøjten og dermed restmængden i systemet, når sprøjtningen er afsluttet. 

Maximizer reducerer også den vandmængde, der kræves for rengøring, tillige med at rengøringsprocessen speedes op. Hele væskesystemet inklusiv bomrørene er i konstant bevægelse både under sprøjtning og cirkulation, hvorved udfældning og aflejring undgås. 

- Luftlukkeventiler på hver dyseholder sikrer hurtig åbning og afbrydning af sprøjtevæsken i alle dyser på én gang. Ingen ventetid eller behov for at udsprøjte ved sprøjtestart i forageren. Dette system er ideelt i kombination med tilbehør som GPS-sektionskontrol – den hurtige lukkefunktion forenkler betjeningen og forbedrer præcisionen, lyder det fra importøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Service og reservedele hos Scan-Agro

Scan-Agro vil stå for service til det nye sprøjtemærke, og da Knights teknologier har været anvendt på Scan-Sprayer i snart 10 år, har Scan-Agros montører allerede erfaring i servicering af Knight-sprøjterne. 

Også reservedelsforsyningen er sat i system – langt de fleste reservedele er på lager hos Scan-Agro i Hadsund eller hos forhandlere, men mangler en del, vil den kunne være fremme fra fabrikken i England på under 24 timer.